Boothouders Meerzorg houden prikactie

Boothouders die de veerverbinding Meerzorg-Paramaribo onderhouden zijn maandagmorgen in prikactie gegaan. Ze zeggen de overheid, met name het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, hiermee aandacht te willen vragen voor de steeds moeilijker wordende situatie waaronder ze het boottransport moeten verzorgen.

Hun achterstallige betaling hebben ze nog steeds niet ontvangen en de verhoogde kosten van brandstof en onderhoud van hun houten boten, zijn issues waar ze aandacht om vragen.

De prikactie houdt in dat ze maandag niet varen. Ook op de route Leonsberg-Nw.Amsterdam hebben enkele boothouders mee gedaan aan prikactie.

De prikactie heeft vele honderden bewoners van Commewijne onaangenaam verrast. Op het Veerplein te Meerzorg aangekomen moesten velen vernemen, dat er een actie gaande was. Men moest andere manieren vinden om toch de oversteek te doen voor het werk of school. Velen bereikten pas uren later het werk of school. Anderen keerden gewoon huiswaarts. 

SS

error: Kopiëren mag niet!