NPS-voorzitter Rusland bezoekt Coronie

De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, trok zaterdag 5 maart met leden van de partijstructuren naar het district Coronie voor een bezoek aan de bewoners. Daarbij werd met partijgenoten gesproken over de huidige problemen in het land. Rusland ging ook in gesprek met de plaatselijke bevolking.

Het bezoek was deel van een oriëntatie, welke de partij nu pleegt in verschillende districten. Partijgenoten en sympathisanten werden in de avond ontvangen en toegesproken.

Eerder bezocht de partij de districten Nickerie en Para. Na Coronie is het de bedoeling dat de partijstructuren in de andere districten ook aangedaan worden. 

Rusland haalde aan dat de groene partij tijdens de afgelopen verkiezingen 33.000 stemmen heeft gehaald en dat dit een groei inhoudt van meer dan 100 procent. Hij wees op de manco’s van het systeem waarbij een partij met 33.000 stemmen veel minder zetels heeft dan een partij met 65.000 stemmen. “Vergeleken met de NDP, die ongeveer 65.000 stemmen heeft gehaald, heeft de NDP tweemaal meer stemmen dan de NPS. In een rechtvaardig systeem zou je verwachten dat je ook tweemaal zoveel zetels hebt. Maar, we zien dat de NDP 16 zetels heeft met 65.000 stemmen en de NPS 3 zetels met 33.000 stemmen”, haalde Rusland aan. “Als het systeem rechtvaardig was dan zou de NPS 8 zetels moeten hebben.” Om deze reden liet Rusland weten dat het belangrijk is om de komende periode aan een rechtvaardig systeem te werken. 

Hij zei verder, dat vandaag de dag Suriname nog steeds in grote problemen verkeerd. Dit schrijft Rusland toe aan de periode van 2010 tot en met 2020. “De mensen die zijn vergeten, ik wil jullie eraan herinneren dat onder de NPS-leiding de koers van de SRD 2,80 was voor een Amerikaanse dollar. En die koers hebben wij van 2002 tot en met 2010, 8 jaar lang, vastgehouden.” De voorzitter van de NPS zei, dat er geen enkele reden was om in 2010 de koers te wijzigen. 

Rusland zei ook, dat de NPS ervoor moet zorgen om een bijdrage te leveren ten behoeve van de komende generaties. “Die moeten het beter hebben dan wat wij nu hebben. Het is belangrijk dat de overheid de financiële verplichtingen kan nakomen. Anders krijg je de situatie dat artsen, verpleegsters en leerkrachten het land verlaten omdat ze daar beter kunnen verdienen.” Hij wees er verder op, dat de rust bewaard moet blijven, maar dat ook gewerkt moet worden aan de belangen van het volk. “Vooral voor de mensen die het nu moeilijk hebben.”

RB

error: Kopiëren mag niet!