“Gokken nu meer dan een kansspel”

Gokken is een oeroud begrip dat al een hele poos bekend is bij vele mensen. Surinamers vanaf 18 jaar mogen deelnemen aan elk gokspel dat er is. Het feit dat men in zo’n slechte financieel-economische tijd meer geld op zak wil hebben, zegt al veel. Maar, het feit dat er in een kansspel toch wat geluk kan zitten wordt niet buiten beschouwing gelaten.

In gesprek met een paar mensen geven ze hun mening aan de redactie van Dagblad Suriname. “Ik neem de kans om het te doen, omdat ik gewoon ervan hou hoe de spanning erbij zit”, zegt een jongeman die net klaar is met een gokspel. Hij zegt dat hij in plaats van andere dingen te gaan kopen met zijn geld, het liever investeert in iets wat hem zeker meer geld zal geven als hij heeft gewonnen.

Een dame die met twee kinderen aan komt lopen geeft ook haar mening en zegt, dat kansspelen haar heel wat geluk hebben gebracht. Ze vindt dat het leven hard is en dat ze alle moeite maakt om eerlijk aan haar geld te kunnen komen. Ze geeft verder aan, dat ze niet verslaafd is, en elke keer dat ze speelt krijg ze meer eruit.

Twee studenten die ook kwamen aangelopen, zijn aan het mopperen. De een zegt tegen de ander om minder te kopen terwijl de ander van mening is dat hoe meer je speelt, des te meer de uitkomst is. “Ik ben pas begonnen met spelen”,  geeft een van ze aan, “ik wist nooit dat je zoveel geld kon winnen”. “Nu kom ik elke dag kopen in de hoop dat ik zal winnen, maar ik win niet altijd”, voegt ze er snel aan toe, “maar als ik win dan is het een mooi bedrag”.

De andere zegt, dat ze haar heeft gewaarschuwd voor haar gokgedrag, maar ze luistert niet. :Ik heb haar gezegd dat gokken, maar een kans is,  maar als je het aan mij vraagt, dan lijkt het erop dat gokspelletjes heden ten dage nu meer dan een kansspel zijn”, zegt ze afsluitend.

GW

error: Kopiëren mag niet!