Jah Hands Baas: Directoraat Cultuur is geïnteresseerd in mijn plannen voor Surinaamse muziekwereld

De artiest Jah Hands Baas staat bekend als de meest belovende reggae artiest van ons land. Hij heeft zijn eerste bezoek afgelegd aan het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. In gesprek met de krant vertelt Jah Hands Baas, dat hij dingen heeft gehoord waarbij de zanger even stil moest zitten. 

“Al die jaren mezelf achter gehouden, want ik kende de weg niet naar daar, maar nu word het me ‘futu pasi’ want er zijn gezonde gesprekken geweest met de directeur en onderdirecteur. Als artiest moet je weten waar je staat in een land, wat al die mogelijkheden zijn en voel je niet beknopt. Want het kan dat jij verkeerde informatie krijgt van derden, maar stap zelf naar hun toe. ik heb ook geleerd om niet op afstand dingen te schreeuwen om zonder een kantoor/ organisatie te benaderen. Cultuur is geïnteresseerd in mijn plannen ten behoeve van de Surinaamse muziekwereld. Alleen gaat het ook niet lukken, maar als wij samen een steentje bij leggen gaat het zeker lukken. Cultuur staat open voor een ieder die talent heeft, dus ga met jouw plan.”

“Er zijn organisaties die de kans hebben gehad om talenten voor te dragen bij het Directoraat Cultuur, maar weinig die hieromtrent hebben gehoord. Het leek meer op een elite ding waardoor wij in de volksbuurten zelf organiseerden zonder steun van Cultuur, maar nu ga ik eraan werken dat wij de sector organiseren en dat artiesten zich gaan registreren bij het Directoraat Cultuur. Wij kunnen de Surinaamse entertainmentsector groter maken en ook een boost geven aan toerisme in vorm van zang en muziek. Wij zijn lid van Caricom waarbij er grote festivals worden georganiseerd, dus ons land kan gaan participeren, maar alleen als wij weten wat wij in huis hebben. Niet alleen Paramaribo moet meedoen, maar de andere districten. Ik kijk uit naar een vervolggesprek met Cultuur en een bestuur om belangen te behartigen voor de entertainmentsector binnen en buiten Suriname. Het is tijd nu dat de staat Suriname gaat investeren in het Directoraat Cultuur en ook de bedrijven willen wij meenemen”, aldus de artiest.

Jah Hands Baas is ook bijzonder blij dat het initiatief is genomen voor het vormen van Entertainment Bondru Suriname. Het team is versterkt door anderen vanuit de entertainment scene. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!