Leeuwendans (Chinese volksdans) uitgevoerd te White Beach

Een Chinese Leeuwendans werd afgelopen zondag uitgevoerd te White Beach. Steven Huang nam daaraan deel en vertelt het volgende in gesprek met de krant. 

Hij heeft al zeker drie jaar ervaring met de uitvoering van Chinese volksdans. Het optreden was ter gelegenheid van het 7-jarig bestaan van The Chinese Culture and Art Center of Suriname en in het kader van Internationale Vrouwendag, vandaag 8 maart. Mevrouw Samantha was Mc tijdens het geheel. 

Er hebben in totaal 11 personen deelgenomen aan een uitvoering van de Leeuwendans. Ma Xingrui, President van de Chinese Kamer van Koophandel, heeft namens de Chinese Kamer van Koophandel met de raadsleden van Arts Center het geheel bijgewoond. Leeuwendans is een dans uit de eeuwenoude Chinese traditie en zou geluk en voorspoed brengen. Er zijn verschillende legendes over de Leeuwendans.

Steven blikt terug op een succesvol optreden door het team van The Chinese Culture and Art Center of Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!