Auto slaat over de kop en belandt in trens langs Kuifmanweg: een inzittende komt om het leven

Tweede inzittende slaat op de vlucht, maar meldt zich later bij politie

De 29-jarige Livio Tolud is zondagavond laat bij een verkeersongeval op de Kuifmanweg in het district Para ter plekke overleden. De politie van het bureau Rijsdijk kreeg ‘s avonds een melding van een verkeersongeval op de Kuifmanweg, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Bij aankomst van agenten werd op de locatie een auto in de langs de weg lopende trens aangetroffen. De 30-jarige Safero R. die in het voertuig zat, nam na het verkeersongeval de benen. Tolud die nog in het voertuig zat, met zijn hoofd in het water, werd met behulp van omstanders met het voertuig uit de goot getrokken. Hierna werd het slachtoffer uit de auto gehaald en in bewusteloze toestand langs de weg geplaatst. Voor de komst van de ambulance vertoonde de man geen teken van leven meer. Een arts stelde formeel de dood van hem vast.

De politie van Rijsdijk kreeg een uur na het ongeval een melding dat Safero R., die na het verkeersongeval aan de Kuifmanweg, de plek had verlaten zich op een locatie in de Langagrasiestraat bevond. Aangezien deze man tot drie keer toe het bewustzijn had verloren, schakelden de huisgenoten de politie van het bureau Flora in. Bij aankomst van agenten van dat politiebureau werd Safero R. niet aangetroffen. De familie kon niet aangeven wat zich precies had afgespeeld. 

Toen R. zich weer thuis kwam, werd hij door een familielid overgebracht naar het politiebureau en vervolgens overgedragen aan de politie van Rijsdijk. Hij werd voorgeleid en ontkent de bestuurder van de auto te zijn geweest.

Onderzoek wees uit dat kort voor het verkeersongeval beide mannen  in een personenauto over de Kuifmanweg reden in de richting van de Indira Gandhiweg. Op een geven moment sloeg de auto door tot nog toe onbekende reden over de kop en belandde op het dak in de langs de weg lopende goot. 

Het is vooralsnog niet duidelijk wie het voertuig bestuurde. Het onderzoek van dit verkeersongeval wordt overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Livio ter obductie door de politie in beslag genomen, terwijl Safero R. hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.

error: Kopiëren mag niet!