“Bezig zijn met vlechten van haar is niet alleen dameswerk”

“In ons land hebben wij veel talent, maar alleen hebben wij tekort aan de juiste push, motivatie en financiële ondersteuning”, zegt Orlando die een salon heeft. Orlando vlecht haren, Naast het vlechten zet hij ook vals haar voor mensen, dreads en het onderhoud.

“Je ziet niet vaak dat mannen zich bezighouden met het vlechten van haren of een pruik noch vals haar zetten voor een vrouw. De bekendste dingen zijn knippen op model scheren en bij sommigen gezichtsbehandeling. Maar, ik doe het wel anders. Bezig zijn met het haar is niet alleen dameswerk en het maakt je ook niet tot een vrouw, het is mijn talent, ik geniet uiteindelijk ervan en verdien eraan.”

Orlando geeft aan, dat hij er al zeven jaren mee bezig is. “Het begon eerst bij mijn familie en toen besloot ik mensen van buiten hun haar te doen. Mijn klanten ontving ik vaak ik de woonkamer en daarna in de garage. Nu is de garage omgetoverd tot een salon. Dankzij mijn ouders heb ik alles kunnen doen ondank dat ik twintig plus ben stimuleren mijn ouders mij. Door deze moeilijke situatie ondersteunen wij elkaar en dat is dankzij hun vertrouwen en hun open zijn met mij. Ik kan met heel wat ondersteunen, dankzij ook mijn grote klantenkring.” Orlando heeft intussen een vriendin die binnenkort bevalt en daarnaast is hij ook bezig met bouwen.

“Met het bouwen lopen dingen een beetje stroef, dus daarmee ben ik even gestopt. Op het erf van mijn ouders ben ik aan het bouwen, ik ben enigst kind en mijn ouders willen mij ook niet ver van hen. Het geeft een heel goed gevoel dat ouders zo gehecht kunnen zijn aan hun kinderen, wat ik niet vaak zie. Je ziet vaak dat de ene de andere kapt of breekt in plaats van motiveert en ondersteunt. Er wordt minder geïnvesteerd in het talent van de jongeren. Dat kan juist veel voor ons land betekenen en wie weet misschien ons heel bekend maken. Maar de juiste mensen hebben wij nog steeds niet daarvoor. Ik hoop dat de jongeren zich niet schamen en gewoon verder gaan met hun talent. Er zijn ook jongeren die goed zijn in het aanbrengen van nagels en een mooie nagellak, maar door gepraat en negativiteit verliezen zij geloof in zichzelf. Zolang je je goed voelt en je er aan kan verdienen en zo ook je toekomst kan opbouwen, ga ervoor! Als het je ook help je studie te doen, kom je zelf dubbel voordelig uit. Naast je werk heb je dan ook je eigen ding, dus ga ervoor”, benadrukt Orlando.

“Aan het eind doe je het voor jezelf en voor sommigen, voor  je ouders.”

(Foto ter illustratie)     

TM

error: Kopiëren mag niet!