Autodonatie voor de Paramaribo Zoo

Paramaribo Zoo is woensdag heel erg blij gemaakt met een bedrijfsauto. Dit laat de dierentuin weten op haar Facebookpagina. “Dit voertuig zal onze huidige vrachtwagen enigszins ontlasten bij het doen van noodzakelijke inkopen van goederen. Bestuur, directie en medewerkers zijn Sun Ice heel veel dank verschuldigd”, laat de dierentuin weten.

Directeur John Altenberg zegt, dat de dierentuin bezig is met een inhaalslag en het plegen van achterstallig onderhoud, in een periode waarin het leven tijdens de Covid-pandemie wat ‘losser’ lijkt te zijn. De directeur hoopt, dat scholen de dierentuin weer zullen bezoeken. Momenteel is dat nog niet het geval, een terugval in de inkomsten is hiervan het gevolg. Ook de opkomst van toeristen blijft nog aan de lage kant.

De dierentuin is desondanks bezig met renovaties, het amfitheater en de kinderboerderij krijgen een opknapbeurt. Altenberg zegt, dat deze periode niet een is voor het doen van grote stappen vooruit, maar een waarbij het noodzakelijke gedaan wordt.

Zo wordt ook de voeding voor dieren aangepast. “Wanneer we geen rund kunnen kopen, dan kopen we kip, want rund is te duur.” Toch blijft de Paramaribo Zoo erop letten dat de kwaliteit van de dierenvoeding niet achteruitgaat. “Want je kan niet knoeien met voeding”, licht Altenberg toe.

Over de gedoneerde auto besluit Altenberg met “Grantangi”.

RB

error: Kopiëren mag niet!