Het bankenproject

Het begon met een mooi muurschilderij gevestigd te gebouw zes, een van de gebouwen op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Je ziet het al vanaf het moment dat je naar binnen komt, de bekende muur waar vele mensen komen om een foto te maken en anderen gewoon om het te bezichtigen.

Door tussenkomst van een docente en haar student-assistenten is met man en macht gewerkt aan een inzamelingsactie om zitbanken voor studenten aan te schaffen voor het mooie schilderij. De docenten hebben bijna allemaal hun bijdrage gezet. “Het gaat namelijk om twee volledige setjes zitbanken van steen”, zegt een van de assistenten aan de redactie van Dagblad Suriname.

“Dit initiatief hebben we genomen om studenten tegemoet te komen, zo kan bijvoorbeeld ook de cohesie onder de studenten vergroot worden en ze kunnen na een lange studiedag heerlijk bij elkaar zitten om een samenvatting te maken van wat er allemaal die dag is gezegd door de docenten.”  

Deze student heeft op verschillende momenten gezien hoe studenten die van verre districten komen om ’s middags hun les te volgen rustig aan een kant staan, omdat de banken al bezet zijn. 

Dit project is onder andere ook mogelijk gemaakt om hun een prettige zit plek te bieden naast alle andere zitplekken die er al zijn.

Verder zegt de assistent dat de sponsoringen van alle kanten binnen kwamen. “De werkende studenten onder ons hebben zelfs een hele bankenset gesponsord. Ik had nooit gedacht dat het een gerealiseerd  project zou zijn, aangezien we ons in een slechte economische situatie bevinden, maar dat is helemaal niet zo, men heeft nog het hart op de juiste plek.”

GW

error: Kopiëren mag niet!