Social Army wil aandacht van president of vicepresident voor kwestie grondzaken jongeren

Social Army heeft in november 2021 een stuk grond aangevraagd in het district Wanica ten behoeve van ongeveer 100 jongeren. De organisatie wacht nu al langer dan 3 maanden op het resultaat van het grondonderzoek. Volgens afspraken zou het onderzoek veel korter duren.

“We zijn speciaal langs geweest bij de minister om te vragen of de jongeren begeleid kunnen worden met de aanvraag en indiening van het stuk grond en een vlotte afhandeling van het GI Rapport”, zegt Mitchell Matroos, voorzitter van de organisatie.

“Indien het advies negatief is, dan kunnen de jongeren snel op zoek gaan naar een ander stuk grond. Als de organisatie 10 gronden moet indienen en bij elke 4 maanden moet wachten op het onderzoek, zijn we bijkans 40 maanden verder. Dat is langer dan 3 jaren. Er moet hierin een verandering komen. Hiermee hebben burgers dagelijks te kampen. We hebben allemaal wel eens gehoord dat de jongeren de toekomst zijn van morgen. Vaak genoeg zijn deze jongeren nu depressief en lopen dan ook rond met zelfmoordgedachten. Ze zien geen toekomst meer voor hun ogen, geen huisvesting en geen zekerheid. Huisvesting is een van de hoofdoorzaken, dat blijkt uit de vraag naar hulp aan Social Army.”

De organisatie krijgt vaak gevallen van huiselijk geweld. Jongeren die de organisatie huilend smeken voor hulp. Gevallen waarbij de kwetsbare groep (vrouwen) geen uitweg meer heeft. Dit heeft de organisatie kunnen waarnemen, doordat zij vaak in het veld is. De organisatie vindt het daarom noodzakelijk om de regering erbij te betrekken in de vorm van ondersteuning. “De jongeren hebben hun vertrouwen in de organisatie gesteld, vandaar dat ze rustig aan het wachten zijn. Maar, ook hun geduld raakt op. Vanaf nu zal ik de jongeren aangeven om ook zelf hun stem te laten horen, in de hoop dat de regering er serieuzer naar kijkt”, aldus de voorzitter van de organisatie.

error: Kopiëren mag niet!