“Het is moeilijk een baan te vinden met een goed salaris”

“Een werk vinden gaat heel erg moeilijk, maar een werk hebben waarbij je niet veel verdient, is ook stresserend”, zegt een burger tegenover de krant.

Hij keek ongeveer twee jaren uit naar een baan en na een gevonden te hebben, is er nog steeds stress in huis. Hij zegt al zes maanden te werken, maar zijn salaris betekent uiteindelijk niet veel voor zijn gezin. Zijn salaris is niet eens SRD 2.000 en de kosten van het huis en het privéleven komt bijna op SRD 6.000. Tot nu toe is hij de enige kostwinner in huis. Zijn vrouw werkt niet, die is met zijn moeder thuis en de kinderen. Twee van hun kinderen gaan naar school, terwijl twee anderen nog niet kunnen lopen noch praten, nog heel jong dus.

De man zegt ook, dat hij naast zijn werk dagelijks extra klusjes moet doen om de kosten te kunnen deken in huis, boven alles om voeding op tafel te zetten zodat hun gezondheid niet achteruit gaat.

‘”Ik ben hier geboren, maar mijn familie is van een ander land. In mijn ouders’ geboorteland gaat het namelijk ook moeilijk, dus ik besloot dan liever in mijn geboorteland te blijven. Maar, op zo’n manier probeer ik mezelf vroeg in mijn graf  te stoppen. Men zegt, liever iets dan niets, dus ik probeer me zelf erin te berusten en blijf hopen dat ik een betaalbare baan kan vinden. Ik ben niet de enige die het moeilijk heeft. Er zijn velen die het nog moeilijker hebben en anderen die niet eens een baan kunnen vinden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!