Dean Soebedar brengt videoclip ‘The Love Mashup’ uit

Een Nederlandse veelzijdige artiest is Dean Soebedar. In gesprek met Dagblad Suriname zegt hij, dat ‘The Love Mashup’ een combinatie is van de song “Hoton se chulo tum”, origineel van Jagjit Singh, omdat de zanger altijd heeft geluisterd naar nummers van deze legende in de muziekwereld. De tweede keuze viel op “Mijn Baby” van zanger Jayh, omdat Dean bij live optredens heel vaak complimenten kreeg voor deze song.

Het derde lied is een stukje Arabisch, het nummer Zina. Het lied waar de Mashup mee begint is het bekende nummer Nwantiti met een eigen hindi flow. De productie lag in handen van Sunny Raghubardayal van Saregema Records. 

“Ik vind Sunny Raghubardayal, persoonlijk één van de beste producers op het moment. Samen hebben we tot in de late uurtjes gewerkt aan mijn muziek en video. Wat tot een mooi resultaat is gekomen. Ik heb al weer leuke ideeën voor een nieuw lied, dat ik hopelijk dit jaar nog kan lanceren. Inmiddels heeft Dean ook goede vrienden uit de muziekscene in Suriname waaronder Sudhir Binda van Muziek Formatie Desire & Real Life Entertainment. Wellicht volgt er binnenkort een leuke muzikale samenwerking”, aldus Soebedar. 

Dean Soebedar is naar eigen zeggen vanaf de geboorte al verbonden met muziek. Niet alleen op feestjes, maar bij hun thuis stond dag en nacht muziek aan. Hij is opgegroeid met alle soorten muziek van Hindoestaanse, Engelse tot Zuid-Amerikaanse nummers. Rond zijn 17e jaar begon hij echt met muziek, hij ging vaak mee met een bekende DJ uit de Hindi Scene en draaide op vele familiefeestjes. Daarna ging hij voor zichzelf een aantal jaar samen met zijn twee beste vrienden als dj draaien op besloten feesten.

“Ik begon ook wat vaker te zingen met vrienden en familie en die zeiden vaak: “Dean je zingt best leuk, je moet er wat mee doen”. Dit gaf mij stimulans om meer te gaan oefenen in verschillende stijlen en genres. Op een zekere dag werd ik gebeld door mijn oom. Een bekende gitarist/zanger van vroeger en nog steeds. Hij zei: “kom een keer langs, laten we beetje jammen”. Dat klikte meteen zo goed, dat we al gauw een muziekformatie zijn gaan vormen met verschillende muzikanten uit verschillende culturen. Dit was mijn eerste formatie, genaamd Music Colors. Ik heb hele leuke tijden en feestjes meegemaakt. De tweede formatie was 2PleaseU. Ook daarmee heb ik veel mooie tijden en optredens gehad. Ik heb me daarna bewust een poosje niet gebonden aan een formatie, hoewel ik wel een aantal keer benaderd ben. Soms gaan andere prioriteiten voor, maar wie weet in de toekomst. Ik zeg nooit nooit en sta er altijd voor open. Toen was het een poosje stil. Na een tijdje begon het weer te kriebelen en pakte ik wat optredens op, maar dan als gastzanger. Ook trad ik vaker solo op, op events zoals een Diwali viering of een tour naar Zwitserland, Suriname Dag als gastzanger met de welbekende muziekformatie Trafassie”, vertelt de enthousiaste artiest in een gesprek. 

‘The Love Mashup’ is te beluisteren en te bekijken via YouTube en streamingdiensten

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!