MAF Suriname krijgt nieuw gebouw op vliegveld Zorg en Hoop

De afgelopen maanden heeft MAF Suriname, de voorbereidingen getroffen om hun huidig kantoor/hangar op vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo, te vernieuwen. De huidige ruimte wordt vervangen door een nieuw en meer functioneel gebouw, dat voldoet aan de moderne vereisten en ontwikkelingen in de luchtvaart. In deze periode zal het huidig personeel haar intrek nemen op een tijdelijke locatie, dicht bij de hangaar van Zorg en Hoop. 

MAF Suriname is zeer verheugd om de komst van dit nieuwe gebouw met trots aan te kondigen. “Wij kijken hier al heel lang naar uit en kunnen met dit nieuwe gebouw onze samenleving beter en sneller van dienst zijn onder de huidige omstandigheden”, zegt Sjaak Breen, de operationeel manager van MAF.

De Surinaamse Zendings Vliegdienst, beter bekend als MAF Suriname, is een zelfstandige Surinaamse stichting, voortgekomen uit MAF USA. MAF Suriname richt zich op de doelgroepen Kerken en Zending, medische hulp en Gemeenschapsontwikkeling (Mission, Medical Care en Community Development). Ruim 80% van alle vluchten wordt uitgevoerd voor deze doelen. 

Mission Aviation Fellowship (MAF), vliegt al meer dan 57 jaren in Suriname. Als AOC-houder voert MAF Suriname voor een redelijk tarief ook charters uit voor diverse klanten met een commercieel karakter. Door de vliegdiensten van MAF Suriname worden de mensen in de verre dorpen bereikt met hulp en het evangelie. Daarnaast wordt MAF ingezet voor noodhulp bij rampen. 

In de afgelopen jaren heeft MAF in verschillende districten bijgedragen aan de ontwikkeling van de marron- en inheemse gemeenschappen. Een bijzondere inzet is voor de Medische Zending, om te helpen medische hulp dichterbij te brengen voor medeburgers. MAF Suriname ondersteunt ook projecten die investeren in de ontwikkeling van mensen of middelen ten bate van hen die in moeilijk bereikbare gebieden leven. Zo worden vluchten uitgevoerd voor onderzoeksteams, verschillende ministeries, het transporteren van bouwmaterialen, schoolboeken en leerkrachten. Vooral in de voortgaande Covid-pandemie is de bijdrage en inzet van MAF Suriname onmisbaar.

Het nieuwe gebouw biedt meer mogelijkheden om als organisatie haar werk doelmatig uit te voeren, uit te breiden en te groeien naar een optimale bijdrage in de prioriteitsgebieden van de organisatie. Het nieuwe gebouw zal in 2023 een feit zijn.

error: Kopiëren mag niet!