Wietwa en Artie Butkoon werken samen aan muziekproject

Een recent uitgebrachte song van Wietwa, met een bijbehorende videoclip, is ‘Sasu Ji’. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Wietwa, dat ‘Sasu Ji’ is geschreven en gezongen door Wietwa in samenwerking met Artie Butkoon.  Artie heeft de vocals gedaan voor het vrouwelijke (sasu ji) gedeelte. Het muziekproject is tot stand gekomen door met Vikash Gowrising (bekend in de muziekscene als Vixz Gowrising),  is de C.E.O en Founder van Vixz Project. Hij is tevens aantal jaren al de manager van Wietwa.

“Ik krijg inspiratie door om mij heen te kijken en te voelen en begrijpen wat er allemaal gebeurd in onze gemeenschap, cultuur en omgeving. Het nieuwe nummer ‘Sasu Ji’ is hier een goed voorbeeld van”, zegt Wietwa. Het is een lied geworden met als boodschap: Lieve schoonzoon, laat me mijn borrel gewoon drinken, mijn keel is een beetje droog. laten we dansen en lol hebben, maar regel een fles drank voor mij. Het verhaal achter deze eigen geschreven song is dat (schoon) moeders tegenwoordig hip zijn en meedoen met alles.

“Ik zie in de omgeving dat veel jongeren die getrouwd zijn, zich vaak netjes gedragen in hun schoonfamilie. Tot ze erachter komen, dat schoonmoeder/-vader ook houdt van borrelen, roken, uitgaan, gezellig meedoen etcetera. In dit geval is het in dit nummer dan de schoonmoeder die echt van borreltjes houdt en soms de controle verliest, waardoor de schoonzoon in ‘the picture’ verschijnt om ervoor te zorgen dat ze haar macht niet verliest over het stuur. Op grappende wijze natuurlijk. Neem niet alles te letterlijk wat ik zing, maar met een korreltje zout. Het gaat om de fun, vibe en natuurlijk een stuk van waarheid die erin zit. Met onze nummers willen wij niemand beledigen, maar puur entertainen”, aldus de zanger. 

Enkel anders songs in samenwerking met Vixz zijn onder anderen The mamoe song & Kaam karo. De nummers zijn geen hitjes geweest, maar alsnog is het geloof in het maken van hits er nog steeds bij de artiest aanwezig. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!