Stichting Stille Armoede bestaat een jaar

Stichting Stille Armoede is opgericht op 28 februari 2021 door Samantha Daan, een Surinaams sociaal bewogen jonge dame van 34 jaar, die  momenteel woonachtig is in Nederland. Het bestuur bestaat voorlopig uit vier leden.

Het doel van de stichting is hulp bieden aan sociaal zwakkeren door de gemeenschap om hulp te vragen. “Armoede kunnen we niet tegengaan maar we kunnen wel een helpende hand bieden om mensen hun leed te verzachten of armoede te verminderen”, aldus voorzitster Daan.

Het initiatief komt van de hoofdbeheerster zelf die ook vroeger in armoede geleefd heeft, die ook weet wat het is om met honger naar bed te gaan maar ze heeft het overleefd door hard te werken en niet op te geven, daarom wil ze anderen ook helpen en motiveren.

Wij willen betrouwbare contributiehouders in verschillende buurten plaatsen, steekproeven nemen in verschillende buurten huis aan huis en donaties doen en natuurlijk in verband met Internationale Vrouwendag enkele vrouwen in de bloemen zetten”, zegt zij lachend.

“De financiën komen voorlopig uit eigen middelen van de beheerster en uit contributiegelden. We hebben nog geen samenwerking met bedrijven of het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, maar een gesprek is altijd welkom. Mek oe jepi makandra pe te oe mang.”

Daan zegt ook, dat de stichting inmiddels 70 groentemixvlees, vis en fruit pakketten zijn verdeeld, 30 levensmiddelenpakketten, 20 Broodbeleg pakketten en SRD 11.000 en ongeveer Euro 300  aan donaties heeft ontvangen.  Ook werd een dekzeil gedoneerd aan een meneer die het hard nodig had. Ook worden werkloze alleenstaande moeders zelfstandig gemaakt, door cursussen te volgen .

“We zijn niet perfect, maar we doen ons best. Overal waar men werkt worden fouten gemaakt, maar die zijn er om te herstellen en iets mooi ervan te maken. Suggesties zijn altijd welkom, we leren graag. Laten we samen proberen armoede te verminderen, ondanks dat het nu heel moeilijk is. Probeer een ander te helpen met het weinige dat je hebt en je zal zeker dubbel beloond worden. Wordt een contributie lid, omdat je armoede wilt helpen verminderen, Maar doe het niet alleen, omdat je graag via een lotingsysteem uitgekozen wilt worden voor een pakket, laat het vanuit je hart komen”, aldus Daan.

IS

error: Kopiëren mag niet!