VHP-Assembleelid Binda: “Bouterse is geen factor meer”

Het VHP-Assembleelid Sham Binda stelt tegenover Dagblad Suriname, dat Desi Bouterse geen factor meer is in de Surinaamse politiek. Zo reageert de VHP’er op de manifestatie van de NDP afgelopen weekend. 

Niet meer bezighouden met politiek

Binda stelt desgevraagd: “Bouterse moet zich niet meer bezighouden met de politiek, maar zich voorbereiden, om voor de rest van zijn leven achter de tralies door te brengen. Hij roept nu op tot een nationale dialoog en verzoening, omdat hij weet dat z’n kaarten uitgespeeld zijn en dat hij binnen zijn eigen partij niet meer gedragen wordt. Met z’n oproep zie ik het als de laatste noodkreet waarin hij in feite bevestigt, dat hij nimmer meer in een coalitie positie zal verkeren. In zijn oproep tot dialoog en verzoening vertelt hij niet, dat hij zijn excuses aan het volk aanbiedt voor de schendingen van mensenrechten en het leegplunderen van het land. Erger nog, dat als gevolg hiervan de mensen nu pinaren. Laat hij ook aangeven hoeveel landgenoten er weggevlucht, geïntimideerd en verjaagd zijn uit dit land en hoe er onder zijn leiding banktegoeden van burgers en staatsmiddelen verdwenen zijn. Ook de democratie en onze rechtsmiddelen zijn aan de kant gezet vanwege zijn niets betekenende ‘revolutie’ die in dit land vele trauma’s en tranen heeft veroorzaakt. Hoeveel van zijn revolutionaire makkers zijn nog over, waarbij enkelen op mysterieuze manier zijn verdwenen of omgekomen.”

Bouterse afgeschreven

Binda stelt verder: “Bouterse is nu geschiedenis en tevens de zwartste bladzijde ervan. Zijn aanhang is zwaar teruggevallen tot een volle zaal die gevuld werd met zo’n 40 bussen, waarbij er met traktaties en een uitstapje naar de stad de mensen uit het achterland en arme gebieden moeizaam geronseld zijn. We moeten verder hoop koesteren in de opkomende zon en de donkere wolken achter ons laten. De grote olie- en gasvoorkomens zullen onze toekomst licht geven, maar zeker niet door of onder een bewind van mensen als Bouterse. Hij is voor mij al afgeschreven.”

Vervroegde verkiezingen 

NDP-voorzitter Bouterse voerde tijdens de manifestatie zaterdagavond aan dat het erg slecht gaat met het land. Daarom moeten alle relevante groepen worden betrokken voor een nationale dialoog, zoals dat eerder ook gebeurd is tijdens de discussie ‘crisis in perspectief’. Hij stelde voor om de vakbeweging, bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld te betrekken. NDP-voorman Bouterse vindt dat de huidige regering het land niet kan besturen. Het heeft volgens hem geen zin om verwijten te maken naar de vorige regering. Feit is volgens de NDP-leider, dat er een crisissituatie is in het land, waarbij mensen armoede lijden. Deze situatie kan volgens Bouterse niet doorgaan.

error: Kopiëren mag niet!