NDP-voorzitter Bouterse: “Vervroegde verkiezingen uitschrijven”

Om de huidige allesomvattende crisis in het land een halt toe te roepen stelt NDP-leider Desi Bouterse voor een nationaal breed maatschappelijke dialoog te houden met als doel een beleid te formuleren dat als richtsnoer dient om vervroegde verkiezingen uit te schrijven. De huidige koers waar het land thans op vaart dient volgens Bouterse te worden gewijzigd. Anders gaat voor Suriname haar toekomst voor altijd verloren. Behalve het desastreus IMF-beleid doelde hij onder andere op de rassen sentimenten in de samenleving die zeer gevaarlijk de kop op steken. “We dreigen als samenleving 100 jaar terug in de tijd te worden geworpen.”

Voor Bouterse en zijn NDP is na anderhalf jaar regeren één ding duidelijk: de regering is niet in staat het land te draaien. Dit is de rode draad van het signaal dat de NDP aan de regering heeft afgegeven tijdens een drukbezochte politieke manifestatie zaterdag in haar partijcentrum Ocer.

Regering incompetent

Velen in de samenleving hebben met spanning uitgekeken naar wat die de grootste oppositiepartij in het land te zeggen had over de ontwikkelingen in het land. De NDP-leider zei, dat zijn partij in mei 2020 haar hoofd heeft gebogen voor de wil van het volk. Maar, nu na ruim anderhalf jaar gaat het heel slecht in het land. Het volk pinaart en het is hartverscheurend wat het allemaal moet doormaken. De situatie onder de bevolking moet volgens Bouterse een “wake-up call” voor de regering zijn.

Hij vraagt zich in gemoede af of de regering wel in Suriname woont. In recordtijd heeft de regering alle credits verloren die ze bij de samenleving had. Het lijkt alsof de regering niet weet wat te doen. In plaats van dat men de meest basale zaken voor de bevolking aanpakt, zit men elkaar intern te bestrijden. De NDP-leider verwijt de regering onkunde. Het volk gaat elke dag achteruit en begint steeds meer en meer geen respect meer te hebben voor de regering en haar leiders.

Verschillende partijtoppers hebben hebben voor Bouterse’s toespraak flink uitgehaald naar het economisch en financieel beleid van de regering. Vooral de VHP heeft het daarbij moeten ontgelden. Wat Bouterse echter als grootste gevaar voor de toekomst van het land en de bevolking ziet, is de rassenhaat die als gevolg van het gevoerde beleid van de regering sterk de kop op steekt. Volgens hem dient men ongeacht welke politieke kleur men aanhangt, de handen ineen te slaan om de toekomst van het land veilig te stellen. Alle negativiteit dient men achterwege te laten. Hij stelde voor een nationale dialoog met alle maatschappelijke organisaties om een beleid te formuleren welke het hoofd moet bieden aan de allesomvattende crisis in het land.       

Wel recht van praten

Diverse partijtoppers die het woord voerden haalden fel uit naar de regering, met name de VHP, voor het tot nu toe gevoerde beleid dat volgens hun het volk alleen maar grotere ellende en armoede heeft gebracht. Voormalig vicepresident Ashwin Adhin voerde aan, dat de NDP alle recht heeft van spreken, omdat het de meest progressieve en volksgerichte beweging is die altijd met daadkracht voor het volk opkomt.

“De keuze om met het IMF in zee te gaan is een verkeerde beleidskeuze en is er de oorzaak van de huidige crisis in het land. Ze hebben gekozen de rente van de leningen van de vorige regering niet te betalen, waardoor het land internationaal te schande is gezet. Tot tweemaal toe binnen een jaar is de SRD gedevalueerd”, aldus Adhin.

De huidige regering heeft met haar beleid het volk in een financieel economisch avontuur gedompeld. Volgens hem zou de president zijn verontschuldigingen aan het volk moeten aanbieden voor het feit, dat hij en zijn regering niet hebben gedaan wat aan het volk is beloofd. Verontschuldigingen voor de prijzen van alles die drie maal zijn gestegen, voor het beschamen van vertrouwen dat in haar is gesteld, voor de verloren hoop, het achteruithollende moraal, en het IMF model dat op het volk is losgelaten welke de oorzaak is van alle ellende en armoede in de samenleving.

SS    

error: Kopiëren mag niet!