Santrisha Jaipal neemt deel aan de Nationale Kunstbeurs

De 23-jarige Surinaamse Santrisha Jaipal is een autodidactische kunstenares en neemt deel aan de Nationale Kunstbeurs. De krant verneemt van haar, dat de Nationale Kunstbeurs duurt tot eind februari. Santrisha is naast kunstenares ook studente aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdekUS).

Ze tekende tekende/schilderde altijd, maar met de komst van de Covid-pandemie had zij het idee om meer te schilderen en die werkjes dan te posten op social media. Uiteindelijk kwam ze op het idee om een groter publiek te bereiken door deel te nemen aan de Nationale Kunstbeurs. Ze koos bewust voor deelname aan de Nationale Kunstbeurs, omdat zij de criteria had dat het kunstwerk creatief en origineel moest zijn en er was er geen kunstopleiding vereist. Zodoende heeft de autodidactische kunstenares gewerkt aan vijf kunstwerken voor de Nationale Kunstbeurs.

Jaipal geeft aan, dat zij zich niet heeft gebonden aan een bepaalde stijl. De kunstwerken zijn niet onder een bepaald thema gemaakt, maar de natuur is in elk schilderij terug te zien. Santrisha gebruikt canvas om op te schilderen en acrylverf.

De kunstwerken zijn te bezichtigen via de website van de Nationale Kunstbeurs.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!