The Myztikalz: “Wij gaan tot nu toe onverkort door om het dansen in leven te houden”

Een bekende Surinaamse dansgroep die tot heden te bewonderen is met zijn dansact is The Myztikalz. Fally van Gennip, leider van de groep, laat in gesprek met Dagblad Suriname het onderstaande weten. The Myztikalz bestaat officieel al 22 jaren. Van de oude generatie zijn er 5 basisleden die de groep begeleiden en dat zijn Fabian van Gennip aka Fally, Winston Adaba, Lorenzo Castillion, Romano Naarden en Tariq Mc Donald, die allemaal zijn uitgegroeid tot trainers. Daarnaast heeft The Myztikalz een aantal potentiële opkomende trainers. Het team heeft geen trainingen gehad gedurende de zware Covid-19 situatie en lockdown. Maar, na de versoepeling hebben zij de draad weer opgepakt met inachtneming van de Covid-protocollen. 

“De interesse en stroming van kinderen tot volwassenen zijn redelijk groot. De productie en het geven van shows zijn vanwege de situatie veel minder geworden. Desondanks deden wij intern wel wat opnames met onze studenten om de vibe, sfeer, te behouden. Het doel hiervan is om de studenten en alle andere dansliefhebbers positief bezig te houden, in het bijzonder de jongeren van Suriname die ons via de social media-kanalen volgen zoals TikTok, Facebook en Instagram.”

“Het was zeker een uitdaging met de ontwikkelingen rondom Covid-19, maar wij gaven niet op en gaan tot nu toe onverkort door om het dansen in leven te houden. Wij krijgen zoetjesaan wat projecten en optredens binnen in de hoop dat het weer zal uitbloeien wanneer de situatie rondom Covid weer volledig genormaliseerd is. Onze grote droom en uiteindelijk streven is om een eigen dans/kunst theater, compleet met dansstudio’s, te hebben. Hiermee kunnen wij meer talenten ontdekken en ontwikkelen, door geen gebrek aan materiaal en ruimtes te hebben”, aldus de leider van The Myztikalz. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!