“Mijn pensioen en AOV zijn niet genoeg”

In Suriname gaat het al een hele tijd slecht. Bij een instelling, bekend bij Dagblad Suriname, werkt een man die 69 jaar is. In Suriname weten we dat iedereen die boven de zestig is met pensioen gaat.

Recht op rust na zo een lange tijd van hard werken komt dan net gepast in. Het is dan dus tijd om met kleinkinderen te spelen en te genieten van een lekker kopje koffie zonder daarna naar het werk te gaan. Maar, dat is niet het geval bij alle oudjes. 

De 69-jarige Rey werkt nog steeds even keihard net een jongen van 25 jaar die zijn familie heeft om te verzorgen. Hij komt elke ochtend vroeg en werkt tot zijn shift afgelopen is. In gesprek met de krant geeft Rey aan, dat zijn AOV en pensioen niet genoeg zijn in deze dure tijd, hij voegt eraan toe dat hij dit behalve voor het geld ook gewoon doet, omdat hij niet houdt van zitten wachten op geen enkele regering. “Je gaat twee minuten in een winkel en je bent al 1.000 Surinaamse dollar kwijt aan nog net vier tot vijf spullen”, zegt hij met een verwarde blik.

“Mijn kinderen en kleinkinderen zijn blij als papa en opa ze wat lekkers kan geven”, zegt hij met een brede glimlach. Hij merkt ook op, dat veel jonge mensen zitten te wachten op geld en is van mening van dat geld niet gemaakt zal worden op zichzelf, maar dat mensen geld moeten maken. Rey heeft al sedert zijn 25ste jaar als ambtenaar gewerkt en vind het nu toch wel prettig om terug te kijken naar al die jaren van inzet en daadkracht.

Tot slot zegt Rey, dat hij zijn krachten zal blijven geven aan het geliefd land Suriname totdat hij voelt, dat het echt niet meer kan. 

GW

error: Kopiëren mag niet!