MAS: Per 1 mei start invoering ‘tax’ voor scheepsvracht over Surinamerivier

De baggerwerkzaamheden in de Surinamerivier vorderen gestaag. De nieuwe Chartdatum van 4.5 meter zal voor de rivierdelen 2 en 3 zoals aangegeven onderstaande tabel, uiterlijk 23 april worden bereikt, zo meldt de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) maandag 28 februari in een persbericht.

De datum voor de invoering van de Vergoeding Voor Gebruik van US$ 6,25 per MT voor inkomende en uitgaande vracht, voor de hierboven vermelde rivierdelen, in overeenstemming met het ministerieel besluit van 11 maart 2020, ref. no. 556/20, is vastgesteld op 1 mei 2022. 

“Naar aanleiding van het bovenstaande zullen wij in april 2022 een nieuwe, bijgewerkte Shipping Notice publiceren. Kort daarna volgt een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden”, aldus de MAS.

error: Kopiëren mag niet!