Wang (VHP): “De NDP had niets nieuws te zeggen”

Het VHP-Assembleelid Chuanrui Wang vindt dat de NDP zaterdagavond tijdens haar protestmanifestatie in partijcentrum Ocer feitelijk niets nieuws heeft gezegd. Het enige nieuwtje was volgens de VHP-politicus de opmerking van NDP-voorzitter Desi Bouterse dat er vervroegde verkiezingen moeten komen.

In een uitgebreide reactie tegen Dagblad Suriname zegt Wang:

“We hebben allemaal notitie genomen wat de verschillende sprekers te zeggen hadden over het huidig beleid van de regering in het NDP-partijcentrum Ocer tijdens de protestmanifestatie. De rode draad was dat de huidige regering het niet goed doet en dat die het werk niet kan doen. Daar komt het op neer. De partij had niets nieuws te zeggen dan hetgeen ze continue zeggen in onder andere de Assemblee. De enige nieuwe informatie was, dat de gewezen president Desi Bouterse heeft voorgesteld dat er vervroegde verkiezingen moeten komen.”

“Geen enkele concrete oplossing”

Hij stelt, dat geen enkele spreker op het NDP-podium een concrete oplossing heeft aangedragen voor het wanbeleid dat de regering Bouterse heeft gevoerd “waarvan we vandaag de gevolgen van voelen”.
Wanneer je protesteert moet je ook oplossingen kunnen aandragen voor de situatie. Het is triest, dat de partij die bij uitstek het land kapot heeft achtergelaten met een leenbeleid, degene is die gaat protesteren. Het volk wist dat we zware tijden tegemoet zouden gaan”

“Als de regering Bouterse-Adhin een goed gevulde staatskas had achtergelaten en slechts enkele leningen was aangegaan dan waren we vandaag in een betere situatie. Integendeel merken we dat er in de periode 2015-2020 in totaal 92 leningen zijn aangegaan. Die leningen moeten terugbetaald worden. Het is triest, dat er op een politiek podium wordt geopperd om met andere entiteiten in zee te gaan in plaats van het IMF, met name Oppenheimer. Ze vergeten, dat ook daar Suriname bezig is om haar schulden te herschikken om die terug te betalen.

Ja, IMF is een zware pil om te slikken, maar het gaat gepaard met een Herstelplan. En we zien dat de koers maanden stabiel is gebleven en wel zelfs lichtjes aan droppen is. Als regering Santokhi de situatie zo zou laten zoals het er was, dan keken we vandaag aan naar een koers van SRD 50 voor 1 Amerikaanse dollar. Dat is de realiteit. Precies hoe je een huis niet binnen een dag kan bouwen, kan je geen 92 leningen en een lege staatskas weer vullen binnen 2 jaren.” 

“Het volk heeft het moeilijk, dat schuiven we niet onder banken en stoelen”

Wang vindt wel als parlementariër “dat de regering meer met het volk moet communiceren en uitlegt wat er plaatsvindt”. “Het volk heeft het moeilijk. dat schuiven we niet onder banken en stoelen. Dat is een feit en de regering moet zeker wel harder gaan werken aan haar sociaal beleid.

We hadden liever gezien, dat de paarse partij liever aan tafel was gegaan met de regering om een bijdrage te leveren in het helpen herstellen van het land. Integendeel zit zij slechts de vinger te wijzen naar wat verkeerd gaat. We vragen ons wel af wie ze zullen aandragen als een minister van Financiën, mochten ze weer regeermacht hebben. Want we hebben als land te doen met een voortvluchtige ex-minister van Financiën die veroordeeld is, samen met enkele banktoppers. Het is bij uitstek een Financiën-minister van het vorige kabinet en wel het kabinet Bouterse.”

“Tot slot wil ik afsluiten met het Chinese spreekwoord 恶人先告状.

Hetgeen betekent: He who first offends will first complain.

Degene die de oorzaak is voor alle problemen waarmee Suriname nu te kampen heeft, wil nu zogenaamd de oplossing spelen en alle schulden afschuiven op de huidige regering.”

PK

error: Kopiëren mag niet!