“Deze regering werkt niet, het is genoeg!”

“A regering disi e kier oen letterlijk, de overwinning back to us, we willen papa bouta terug.” “Ane zomaar we kar ing papa Bouta, want ai loekoe ding mofina wan”, werd zaterdagavond 26 februari vanuit volle tribunes geschreeuwd tijdens een protestmanifestatie van de Nationale Democratische Partij, NDP.

Ex-president en voorzitter van de NDP Desi Bouterse werd verwelkomd met muziek, dans en zang. Enkele NDP’ers duwden elkaar, alleen om de gewezen president, voor hun echter nog steeds president, te groeten, een handdruk te geven of een foto mee te maken. Uit alle 10 districten waren NDP’ers  hun leider komen ondersteunen.

Bij de liederen “No kos bouta” en “Ye ley” zong een ieder massaal mee. Men schreeuwde allemaal, dat de regering moet stoppen met beloftes maken zonder ze na te komen. “Oe stop nanga ley>”

“Dit evenement moet  een wake-up call  zijn voor de regering”, zei  Bouterse.

In gesprek met Dagblad Suriname lieten enkele NDP’ers weten wat zij van de protestmanifestatie vinden.

Garvin: “Ik jaag deze regering niet weg, maar ze verdient het om naar huis te gaan, dat ding wordt nu lastig, alles wordt duurder, zodra je naar de winkel gaat krijg je hoofdpijn. Je geld is pas gestort en je kan niet zeggen wat je ermee hebt gedaan. Dat geld heeft geen waarde meer, lijkt erop dat je zomaar gaat werken. Deze regering, dit duurt te lang, als jongere voel je het, ik had ergens toch hoop dat ze beter zouden doen, maar dit wordt het niet.”

Kelvin: ”Ik ben helemaal niet blij met deze regering. Er zijn altijd rotte appels ertussen, maar politiek blijft politiek, een ieder vult zijn eigen zak. Maar luister ook naar het volk, want het volk heeft je daar gezet.”

Mevrouw Betty, een standhoudster die vlak voor de poort van NDP partijcentrum Ocer haar zuurgoed en chipssoortenverkocht zei, dat ze niet meer uit komt. “A ne go nanga mi hossel moro, a san kong moro erg in a kondre. Ik heb nooit Covid-steun gehad, want ik wist niet hoe ik moest registreren. Ik ben blij met dit evenement, want da mi kan ser wan toe san foe overleef.”

“Milton, een worstverkoper zei, dat het slecht gaat in het land. “Je moet watertrappelen nu om te overleven, anders ga je dood. Ik hoop dat de NDP een les heeft geleerd, want een heleboel fouten hebben ze gemaakt, ane omdat yu matie mek wan fout da ie ne mag corrigeer ing. De NDP no moes herstel wan nanga mofu maar de moes doe ooktoe da de kang kong baka, want toch kwam ik uit met me geld toen.”

IS

error: Kopiëren mag niet!