André Misiekaba: “Ik hoop dat de NDP  begrip kan opbrengen voor mijn keuze”

André Misiekaba, de voormalige NDP-minister van Sociale Zaken in het Kabinet Bouterse-II, tevens lange tijd fractievoorzitter van de paarse partij in de Assemblee, stelt via social media dat hij hoopt dat de NDP begrip kan opbrengen voor zijn keuze. Misiekaba werd onlangs op de manifestatie van de NDP in partijcentrum Ocer gevraagd om terug te keren. Hij verliet na de verkiezingen van mei 2020 het paarse kamp.

“Dat moment is hartverwarmend”
Hij schrijft: “Dat moment op 26 februari in Ocer, waarop het (NDP) publiek hun liefde en appreciatie richting mij openlijk kenbaar maakten, zal ik altijd in mijn hart blijven koesteren. In mijn tijd bij de NDP heb ik heel close gewerkt met mw. Afonsoewa. Dat uitgesproken zij dit liefdesvuur bij de aanwezigen in OCER wist aan te steken, is daarom te begrijpen. De vele chats, apps en telefoontjes die ik vanaf zaterdagavond tot op dit moment, terwijl ik typ, binnen krijg, spreekt boekdelen: “Misiekaba kom thuis!;” “Misiekaba kom naar huis!” ; André we missen je!”; “André je hoort bij de NDP thuis, kom terug!” enz. Het is hartverwarmend om dit zo mee te maken.”  

Vergeving
Misiekaba stelt verder: “Het is mij daarnaast niet ontgaan, dat mij om vergeving is gevraagd. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat ik dat vanaf mijn uittrede uit de partij heb gedaan. Ik heb de NDP en NDP’ers niet op het hart. Ik heb nog steeds diepe vriendschappen met leden en toppers van de partij. Mensen die mij kennen, weten dat ik zeer vredelievend en vergevingsgezind ben. Immers, vredelievendheid en vergevingsgezindheid zijn belangrijke waarden in het Christendom welke ik in mijn handel en wandel wil huldigen. Hij stelt verder; Het past dan ook vergeving te vragen aan de partij en leden van de partij, indien zij van oordeel zijn dat ik hun ook, toen ik nog in de partij was, op welke wijze dan ook pijn heb gedaan. Ik heb op 28 juli 2020 na ampele overweging en toch met diepe smart in mijn hart, besloten om de politieke relatie van 16 jaren met de NDP te beëindigen. In de verklaring die ik via Starnieuws wereldkundig maakte, somde ik drie redenen op. In een gesprek met de voorzitter, dhr. Bouterse, ging ik toen wat dieper in op een aantal zaken.” 

“Helaas, ik keer niet terug”
“Ik ben er van overtuigd, dat hoe dan ook de NDP haar weg zal vinden. De partij heeft veel mensen van goede wil. Helaas zal André Theodorus Misiekaba niet terug keren. Echter komt er wat mij betreft niets tussen mij en mijn NDP-mensen. Als Surinamers onderling hoop ik dan ook dat de ‘Soso Lobi’ gedachte ons blijft binden. Ik heb ervoor gekozen om mijn leven anders in te richten en hoop dat de NDP, hoe pijnlijk het ook is, begrip kan opbrengen voor deze keuze. In of buiten de politiek zal ik mij, met dezelfde passie en ijver die men van mij gewend is, blijven inzetten voor de vooruitgang van alle Surinamers. Soso Lobi,” aldus Misiekaba. 

error: Kopiëren mag niet!