UMA zet vrouwen in de spotlight in verband met Internationale Vrouwendag

UMA is een non-gouvernementele organisatie en wordt gerund door voorzitster Sheila Mijnals. Daarnaast wordt de organisatie ondersteund door vrijwilligers. Zij bestaan inmiddels al 7 jaar, de organisatie heette eerst Women & Girls Empowerment Network, maar gaandeweg het proces is de naam gewijzigd voor een betere binding met de Surinaamse gemeenschap. 

Mijnals: “De afgelopen jaren hebben wij diverse trainingen en workshops verzorgd om vrouwen economisch weerbaar te maken, zoals trainingen in ondernemerschap. Verder hebben wij op scholen en in buurten zelfverdediging workshops verzorgd voor vrouwen vanaf 18 jaar. Op middelbare scholen zijn er projecten over seksuele educatie gedraaid. UMA verzorgt ook trainingen in communicatie voor personen die betere willen leren communiceren in relaties. De bedoeling van deze trainingen en workshops is een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal gevallen van huiselijk geweld en vrouwenmoord. In dat kader hebben wij vanaf maart een aantal trainingen en workshops.”

In aanloop naar de Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart zal UMA vrouwen op de Facebookpagina van UMA in de spotlight zullen. “Met dit project ‘Vrouwen in de Spotlight’ willen wij vrouwen eren en bedanken voor het werk dat ze doen. Het hoeven niet speciaal ondernemende vrouwen te zijn, maar vrouwen die op hun manier zorgdragen dat er eten op tafel is voor het gezin, een brandweervrouw, politieagente, politica, noem maar op bedanken. Iemand bedanken voor haar goede werk hoeft niet perse met geld, maar door waardering te tonen voor datgene dat de persoon doet. Vooral in deze tijd hebben vrouwen het extra moeilijk. Door ze op een dergelijke manier in de spotlight te plaatsen, willen wij ze een duwtje in de rug geven om niet op te geven. Wij waarderen hun bijdrage en hun inzet. “

“In een privébericht op de Facebook-pagina van UMA stuur je een foto van de vrouw of vrouwen van wie jij vindt dat zij het verdienen om die speciale aandacht te krijgen. Je schrijft ook waarom je voor die persoon en of personen hebt gekozen, wat maakt die persoon of personen volgens jou zo bijzonder. Probeer ook zoveel mogelijk de karaktereigenschappen van de persoon te belichten. Het moet wel een verrassing blijven, wat inhoudt dat je de persoon vooraf niet meldt dat er zoiets komt. Op de dag waarop de post wordt geplaatst, zal UMA je een prive bericht sturen, waardoor je de persoon kan taggen, zodra de post op de pagina staat.”

Toekomstplannen

“Te zijner tijd zullen de toekomstplannen worden gedeeld met de samenleving”, zegt Mijnals. “Ik kan wel meegeven, dat we leuke dingen in petto hebben, maar daarover kan ik op dit moment niet uitwijden. Nu focussen wij op de trainingen en workshops.”

“Werk aan jezelf”

“Tenslotte wil ik eenieder, maar voornamelijk vrouwen, oproepen om te werken aan zichzelf. Het beste project waar je ooit aan zult werken, ben jij! Het gaat niet alleen om geld en mooie en dure spullen aanschaffen, maar gewoon tijd voor jezelf maken om te groeien en dingen te doen waar jij blij van wordt. Tijd om te reflecteren op wat jij wilt en de vrouw die je wilt zijn. Onderneem dingen die je gelukkig maken, dingen die jou tot rust brengen. Een vrouw die niet gelukkig is met zichzelf is niet in staat om geluk en rust door te kanaliseren naar anderen, met name naar haar kinderen of partner”, aldus Sheila Mijnals.”

IS

error: Kopiëren mag niet!