Burgers vrezen prijsverhoging van basisgoederen

Enkele burgers die inkopen aan het doen zijn in een goed gesorteerde supermarkt geven in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij vrezen dat de prijzen op elk moment verhoogd zullen worden in plaats van zakken. Pike, die met zijn gezin inkopen aan het doen is, geeft aan dat het maar een idee is, dat de prijzen verhoogd zullen worden.

“Eergisteren ben ik geweest om stroom te betalen en ik schrok, ik betaalde normaal SRD 300 en nu is het veel meer, lijkt op een tarief van een achterstand van twee maanden en een boete erbij, terwijl het een maand maar is. En de prijs van water is nog meer veranderd, maar hoe doe je nu zuinig, zijn dingen die je 1x 24 moet gebruiken. Het is bijna eind van de maand en ik doe mijn maandelijkse inkopen met mijn vrouw. Laatste moment dingen kopen is geen goed idee, dus we proberen voor eind van de maand dat te doen, gelukkig ontvang ik eerder”, zegt Pike. 

“Er is nu al een verschil in enkel producten. Je ziet al bij enkele een paar centjes meer en anderen minder. De dingen die goedkoop lijken zijn juist dingen die niet nodig zijn, maar de basisgoederen zijn nog steed niet betaalbaar. Er zijn velen die een grote zak rijst niet kunnen kopen en om de twee dagen een kilo moeten kopen. Je hebt sommigen die heel zuinig zijn en dan moet je nog denken aan andere dingen, waaronder vlees en groente soorten. Nu redden velen het niet. Hoe zullen wij het dan redden met een extra verhoging?”, vraagt Pike zich af.

“Een verhoging op je salaris zou een goede compensatie zijn, maar daaraan wordt niet gedacht. Men denkt alleen aan de kracht gebruiken van het volk voor een minderwaardige waardering. Je t dus een maand lang en betaalt dagelijks ook nog vervoer, dus je werkt om te werken als ik het zo bekijk. Er moet aan heel wat gewerkt worden, maar als eerste aan de prijzen in de winkel, werk aan verlaging in plaats van prijzen verhogen”, benadrukt Pike.

Een alleenstaande die met haar twee kinderen in de winkel was, zegt dat zij het wel erg vindt. “Prijzen van pap tot pamper stijgen. Ik hoop niet dat men aan prijsverhogingen denkt van basisgoederen. Wij gaan klagen, maar we hebben het uiteindelijk nodig.. Als volwassenen kan je enkele dingen nog vol houden, maar we kunnen de kinderen niet straffen voor verkeerde stappen die wij hebben gemaakt”, aldus de alleenstaande moeder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!