Normalisatie onderwijsproces ook te merken op universiteit

Het onderwijsproces is zich weer aan het normaliseren. Dit was echter nog niet het geval bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname, AdeKUS. Het is nu gebleken, dat ook op de universiteit normalisatie van het onderwijsproces  zal plaatsvinden. 

Maar, de ene studierichting ervaart het niet als opmerkelijk, want die ging al geruime tijd door met fysieke lessen, maar de andere zat al vanaf het begin in de online wereld, vanwege de corona maatregelen en dan met nadruk op het samenscholingsverbod.

Op de universiteit zijn verschillende faculteiten die op hun manier een bijdrage leveren aan het onderwijsproces in Suriname, sommige studenten die al gewend waren aan het online educatiesysteem, moeten nu langzaam maar zeker gewend gaan raken aan het weer fysiek volgen van de lessen.

Het komt bij andere studenten dan weer heel goed over, want ze hadden zich nimmer ingeschreven voor een online studie  De bedoeling van de universiteit is nooit geweest om online lessen te verzorgen bij bepaalde studierichtingen, maar vanwege de corona-pandemie was er geen andere keus. De docenten doen hun best om het geleidelijk plaats te laten vinden zodat de studenten zich op korte termijn weer vrij voelen in het fysieke onderwijssysteem.

GW

error: Kopiëren mag niet!