Dr- en rr-leden en bestuursdiensten Coronie en Nickerie gaan getraind worden in gebruik CozaWeb-applicatie

In de Raad van Ministers (RVM) is goedgekeurd dat ambtenaren van de bestuursdiensten, districtsraads- en ressortraadsleden van Coroni en Nickerie getraind zullen worden in het gebruik van de CozaWeb-applicatie van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI). Dit meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident vrijdag 25 februari.

Vicepresident Ronnie Brunswijk kon zich verenigen met het voorstel deze ambtenaren te trainen, omdat de applicatie gebruikt wordt om landelijk informatie over basis- en strategische goederen te vergaren waardoor de prijzen van deze goederen ook landelijk gemonitord kunnen worden.

Brunswijk gaf aan, dat overtredingen op dit gebied sneller getraceerd kunnen worden, waardoor gericht kan worden opgetreden door de controle mechanismen van het ministerie. De staatsman keurde tijdens de RVM van 11 februari dan ook een bedrag van ruim SRD 29.000 goed voor de training van de ambtenaren van deze districten.

De samenwerking met de bestuursdiensten, dr- en rr-leden zal het werk van het ministerie vergemakkelijken, doordat er gericht kan worden opgetreden, stelde minister Saskia Walden van EZOTI. Ook zal de training erin resulteren, dat de verschillende overtredingen in het economisch verkeer ingedamd worden en de prijzen van de goederen landelijk beter beheerst zullen worden door het ministerie. 

error: Kopiëren mag niet!