Poli’s Wayambo en Apoera ontvangen medische verbruiksartikelen

Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) ontvangt binnenkort een bedrag van ruim SRD 114.000 . In de Raad van Ministers, onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk, is 17 februari goedgekeurd dat dit bedrag aan BGVS moet worden betaald, aldus laat het Directoraat Volkscommunicatie van de vicepresident vrijdag 25 februari weten.

Dit bedrijf heeft deze maand nog medische verbruiksartikelen geleverd aan de poli’s van Wayambo en Apoera in het district Nickerie vanwege de schaarste aan medicatie in de poliklinieken aldaar.  De vicepresident heeft onlangs tijdens een bezoek aan dit gebied lege medische kasten aangetroffen. Van overheidswege werd hierop besloten om meteen actie te ondernemen. 

Geneesmiddelen voorziening is staatszorg, en die zorg is toevertrouwd aan het BGVS. De leidraad om over te gaan tot goedkeuring van het voorstel van het ministerie van Volksgezondheid vond zijn basis in de kernwaarde dat de geneesmiddelenvoorziening gegarandeerd blijft.

Het is van belang dat de facturen van BGVS tijdig betaald worden, zodat de geneesmiddelenvoorziening gegarandeerd blijft, gaf minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan.  

error: Kopiëren mag niet!