Verdachte (47) doet zich voor als Bestuursopzichter en licht mensen op

De recherche van regio Oost heeft woensdag 23 februari de 47-jarige R.L. alias ‘Bakba’ opgespoord en aangehouden. Tegen de man heeft een aantal benadeelden recentelijk aangiften van oplichting en valsheid in geschrifte gedaan. 

De man legitimeerde zich als te zijn een Bestuursopzichter en zei tegen mensen contacten te hebben op het domeinkantoor en hen in aanmerking kon laten komen voor een stuk perceel.

Hij overhandigde daarbij aan deze mensen een document, met een plakzegel, waarop de mensen moesten tekenen. Zo ontving hij geldbedragen van tussen de SRD 1.000 en SRD 2.500 van de geïnteresseerden 

Ook bleek uit de administratie dat R.L. in 2016 in verzekering was gesteld voor dezelfde feiten. Na een straf van vier jaar te hebben uitgezeten, werd hij 11 maanden geleden in vrijheid gesteld en hervatte kennelijk zijn oude oplichtingspraktijken.

Na te zijn voorgeleid is de verdachte na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. 

Het vermoeden bestaat dat L. meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Deze worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de Recherche van regio Oost via telefoonnummer 0357107.

error: Kopiëren mag niet!