Stichting Student Housing Campus Village bestaat al drie jaar

Het was een ware gebeurtenis, op 22 februari 2022, drie jaar en een dag geleden werd het volbracht: de  Student Housing Village werd geopend. De studenten die er waren vanaf het eerste uur en anderen die er pas bij zijn gekomen geven hun mening aan de krant. Het was en is nog steeds voor hun een hele ervaring om te verblijven op de campus village.

“Ik heb geen huis”

Vele van de studenten die verblijven in de gebouwen van de stichting Housing Campus Village hadden geen huis om in te wonen. Andere studenten verbleven in andere districten en moesten vanwege hun studie verhuizen. Het huisvestingsprobleem is een van de grootste problemen in Suriname en als student wil men naast de studie dus vooral geen probleem hebben met het zoeken naar huisvesting. Vele mensen willen wel studeren, maar ze krijgen die gelegenheid niet. Het initiatief om zo een campus op te zetten was erg fijn en komt tot de dag van vandaag goed uit voor vele van de studenten.

Nieuw leefgemeenschap

Het is niet alleen een vorm van huisvesting, maar ook een heel andere leefgemeenschap die zorgt voor de cohesie van studenten van verschillende onderwijs instellingen. Alle studenten komen met hun eigen referentie kader en vormen hier toch een band met hun medestudenten.

Rustgevende omgeving

Het brengt de student tot rust, de bomen en de vogels, spreken boekdelen.

“Je maakt je klaar voor het werk en komt dan in het middag weer thuis. Na gegeten te hebben ga je een beetje rusten en om vijf uur krijg je bezoek. Die dient zich netjes aan te melden bij de portier en wordt dan doorverwezen. Je mag je bezoek brengen naar zowel de gemeenschappelijke ruimtes als het cabana achterop in het natuur. Je zit en je praat en je geniet van alle geluiden. De wind raast voorbij, en brengt een paar droge  bladeren met zich mee. Het is tijd voor je huiswerk want morgen is er college. Je begroet je gast en loopt vlug terug naar je kamer. Je komt met een woord gewoon tot “rust”, al hetgeen dat teveel is laat je voor wat het is en je maakt van elke dag een nieuw begin met frisse moed. Hier is het, de plek waar je je als student thuis voelt”, aldus een van de studentes.

GW

error: Kopiëren mag niet!