Pakittow: “Als de NDP aan de macht was, zou er geen protestactie gehouden worden”

De Nationale Democratische Partij, NDP, houdt maandag 26 februari een protestmanifestatie. Stephano Biervliet, meer bekend als Pakittow, activist, zegt in een gesprek met Dagblad Suriname waarom hij weigert deel te nemen hieraan.

“Ik heb meer dan 6 jaren gestreden tegen de handelingen van deze partij. Ik doe niet mee aan een protest dat om eigen belang gaat. De NDP moet eerlijk zijn, waarom nu pas op straat gaan? Al die jaren zijn ze stil gebleven. Nota bene om dezelfde punten (prijsstijgingen, verhoogde koers, armoede) die zij ons hebben laten ervaren, voor datzelfde willen zij de straat op. Ik doe niet mee aan vriendjespolitiek. Had iemand anders  het georganiseerd, dan had ik zeker meegedaan. Als de NDP had gewonnen zou niemand op straat gaan want “papa Bouta” is aan de macht. Wanneer ik protesteer is het puur om Suriname te redden. Je moet niet vechten voor je partij, maar voor Suriname, ik weiger dus in te gaan op hun uitnodiging.”

Kan de regering ons land redden?

“Deze regering doet het bar slecht, ik heb zelfs geen woorden voor deze regering. Ze hebben vanaf het begin gelogen door te schreeuwen “Wo set Sranan” binnen 200 dagen. Waar is die belofte gebleven? Ik wacht nog steeds om dat te zien. Wat ze ons nu bewijzen is puur rommel. Er is geen liefde meer voor dit land, een ieder gaat de politiek in om geld te maken en macht te hebben. Geld is nodig, maar dat is niet het allerbelangrijkste. Wanneer komt er iemand die Suriname op de eerste plaats zet ? Daarom geloof ik niet  erin dat dit land onder dit bewind gered kan worden. Ik ben diep teleurgesteld in de regering.”

Slot? 

“Suriname kan op een normale manier vooruit gebracht worden zonder corruptie, daarom geloof ik in de nieuwe politieke partijen, de jonge leiders die het land kunnen redden. Ik sta voor oprechtheid, jouw normen en waarden koesteren. In de partij waarin ik zit, de Partij voor Recht en Ontwikkeling,  PRO, zitten allemaal integere mensen die weet van zaken hebben om het land goed te kunnen draaien, wanneer krijgen zulke mensen de kans het land te draaien?”, vraagt Pakittow zich af.

IS

error: Kopiëren mag niet!