Stichting RUMAS verzorgt met SAAA trainingen aan alleenstaande moeders

Stichting RUMAS houdt zich al zo’n 13 jaren bezig met vroegtijdige schoolverlaters,  risicojongens en jongens die in aanraking zijn gekomen met justitie en politie, om hun een nieuw perspectief te bieden. Dit nieuw perspectief wordt ze aangeboden door hen weer aan het onderwijsproces te laten deelnemen, een geschikte baan voor ze te regelen en ondersteuning te geven met het opstarten van een eigen onderneming. De afgelopen jaren is de stichting dusdanig gegroeid dat zij nationaal en internationaal de toonaangevende begeleidings- en trainingsorganisatie is geworden voor deze doelgroep. Hierbij heeft RUMAS meer dan 12.000 mensen bereikt. 

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Emmy Hart, voorzitster van de Stichting.RUMAS, dat zij dit jaar in samenwerking met de Suriname America Alumni Association (SAAA) van de Amerikaanse ambassade op twee zaterdagen (26 februari en 12 maart) gratis trainingen zullen verzorgen aan alleenstaande moeders tussen de 18 en 40 jaar en het thema is “Power Den Uma Sma”. Normaliter verzorgen zij wel trainingen aan vrouwen, maar dit keer is er specifiek gekozen voor alleenstaande moeders en in totaal kunnen e30 moeders hieraan deelnemen, de trainingen zullen in het RUMAS centrum gehouden worden.

De  Suriname America Alumni Association werkt alleen met Alumni, dus mensen die namens deze groep reeds naar de VS zijn geweest, vandaar dat zij gekozen hebben om samen  te werken met drie medewerkers van de stichting. De trainers zijn mevrouw Wiebers, de heer Harijopawiro, die zelf pupil was bij RUMAS, en mevrouw Hart zelf. 

Doel training

“Het doel van de training is om moeders te leren budgetteren, hoe hun financiën te vermeerderen  door middel van ondernemerschap. Wij willen verstrekking geven aan dit soort vrouwen, omdat het een geweldig punt is om als alleenstaande moeder in deze tijd een huishouden te draaien en daarnaast de zorg van je kind te hebben”, aldus Emmy Hart.

Momenteel hebben 20 vrouwen zich aangemeld. De registratie staat nog open tot 24 februari voor nog 10 vrouwen, omdat door de Covid-pandemie niet zoveel vrouwen in een keer kunnen worden geaccommodeerd

IS

error: Kopiëren mag niet!