“De mode die er nu is staat niet een ieder”

Overal ter wereld zijn er gedragscodes, je dient je te gedragen op een bepaalde manier hoe het van je wordt verwacht. Een studente, van wie de naam bekend is bij de redactie van Dagblad Suriname, houdt zich dagelijks bezig met het adviseren van mensen die niet zo een goede keus uit hun kledingkast kunnen maken.

Ze vindt het leuk dat ze anderen kan helpen om zich te kleden. Overal waar je komt zijn er mensen die gaan kijken hoe jij je kleedt. Dat is s ook zo op de meeste scholen. Er zijn schoolreglementen die duidelijk aangeven wat je wel aan mag doen en wat niet. Men gaat er vaak vanuit dat nette kleding duur moet zijn. Dat klopt helemaal niet, het gaat gewoon om het feit hoe je je kleedt. Je kan de goedkoopste spullen hebben, en er toch fantastisch uitzien.

Deze bijzondere studente doet dit al zo’n twee jaren. Het gaat niet zo zeer om geld verdienen, en daarom blijft ze ook liever anoniem. Het gaat bij haar om het feit dat niet een ieder zo is geboren, ze noemt het haar eigen unieke manier van kleden. “De manier hoe mensen zich voelen hangt ook helemaal af van hun kleding, het praat met je en dit merk ik ook op als ik mijn medestudenten help”, zegt ze met een bijzondere blik van dankbaarheid.

Tot slot heeft ze een boodschap. “Ga altijd na of er een dresscode is bij de plek waar je aanwezig moet zijn. Als het een school is, neem het reglement goed door en ga dan maar vanuit je gevoel aan de slag om je mooiste kleren uit je kast te halen, vergeet daarbij dit niet: niet het dure is goed, maar het goede is duur.”

GW

error: Kopiëren mag niet!