“5 dagen naar school is 5 dagen busgeld”

Ouders zijn blij dat hun kinderen nu weer vijf dagen in een week van onderwijs kunnen genieten. Astrid die in de stad was om een bus te pakken, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat haar zoon ook heel blij is. “Met die lange vakantie, twee tot drie dagen naar school, zag ik een achteruitgang bij hem. Hij was niet meer leergierig en zat het meest achter andere kinderen. Dat de school nu dagelijks open gaat, hoop ik dat dat enthousiasme meer wordt getriggerd. Daarnaast is dit wel een groot probleem voor mijn portemonnee.”

Astrid zegt, dat zij alles in de gaten houdt als het gaat over haar financiële zaken. “Ik ben genoodzaakt dagelijks te bussen, nu mijn auto stuk is. Een auto kopen nu gaat mij niet lukken. Maar, na mijn berekening merk ik dat ik in een maand SRD 1.820 uit ga moeten geven aan vervoer. Dus mijn zoon op school zetten, van school naar het werk, daarna terug naar school en weer naar het werk en uiteindelijk thuis. Dus ik pak in een dag zes bussen en dat is heel veel voor iemand die al niet veel verdient. Voor schoolvervoer heb ik mijn zoon wel ingeschreven, maar er kwam niets uit de bus. Ik ga het dan op zo’n manier moeten doen, maar het wordt veels te veel”, benadrukt Astrid.

Een andere ouder geeft aan, dat zij ook geen vervoer heeft en veel in orde moet maken.

“Bussen gaat veels te veel kosten. Ik heb dan een andere manier gezocht om mijn kinderen naar school te sturen.  Ik heb een vaste taxichauffeur die ik per maand SRD 1.200 ga betalen voor het afzetten en afhalen van mijn drie kinderen. Dit bespaart mij heel veel.  Het is ook veel, maar anders kan het nu helemaal niet. Als je drie kinderen hebt, ga je anders moeten denken om goed uit te komen, dus ik ga het moeten doen. Dat betekent dat ik mijn leven ga moeten aanpassen en niet boven mijn vermogen moet leven, want de resterende dingen moeten wel betaald worden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!