BDC Saamaka Gangasa RN Artist Consultancy houdt motivatiesessie voor jongeren uit tribale volkeren

BDC Saamaka Gangasa RN Artist Consultancy is een groep vrouwelijke ondernemers die dit jaar is gestart met het organiseren van evenementen om jongeren van tribale volkeren door middel van motivatiesessies wijsheden bij te brengen om zo hun volk te redden en een verschil te brengen in hun gemeenschap. De trekkers zijn Consuela Maai, CEO van BDC Saamaka Gangasa, en Sharmaine Artist, oprichter en eigenaar van Artist Consultancy. 

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Sharmaine Artist, een van de trekkers, dat zij op 30 januari  een soortgelijk evenement  hadden georganiseerd, maar dan voor de jonge vrouwen van tribale afkomst. “Het evenement was zeer geslaagd en daarom organiseren wij wederom één, maar nu voor jonge heren.”

Doel voor het organiseren van deze evenementen?

“Wij willen onze eigen wijsheden inzetten om ons volk te redden en een verschil te brengen in onze gemeenschappen. Wij willen anderen, in het bijzonder jonge ondernemers, een hand reiken om ook een doel te hebben in dit leven. Wij richten ons op ondernemerschap, cultuur en welzijn. Ondernemen kan de tribale volken redden uit de situatie waarin wij verkeren. Waarom is onze doelgroep jongeren van tribale afkomst?”  Zij geeft aan dat Consuela een marron is en zij inheems dus voelen zij zich gedwongen iets te doen voor die groep.

En verder stelt zij, dat de ontwikkeling meestal in de stad blijft. Het gaat niet naar het binnenland zoals het moet. “Dus moeten wij als inheemsen en marrons zelf opstaan om onze gemeenschappen te helpen.” Sponsering komt van hun eigen onderneming, maar ook van andere lokale bedrijven.

Het evenement van 27 februari  vindt plaats op het NAKS-terrein. Het  evenement is gericht op welzijn en ondernemerschap en is bestemd voor jongens en jongemannen tussen 14 jaar en 28 jaar. 

“Onze mannen mogen niet verloren gaan en daarom zullen wij ze een hart onder de riem steken door middel van een motivatiesessie. Er zullen alleen mannelijke sprekers aanwezig zijn waarnaar deze jonge heren kunnen opkijken en motivatie kunnen halen uit de verschillende levensverhalen.” De sprekers van die dag zullen zijn Ciciel Lamesie, Raoel Swedo, Jerry Finisie, Jethro Wirht, Kevin Renfurm en Hesdy Asabina.

“Wij zijn van plan om dit te maken tot een jaarlijks terugkerend evenement en eventueel ook andere evenementen te organiseren. Na dit evenement zullen wij evalueren en kijken hoe wij verder als eventueel organisatie of stichting meer projecten zullen uitvoeren. Want wij hebben voor nu geen vaste plek waar zij alle evenementen kunnen houden”, aldus Sharmaine Artist.

IS

error: Kopiëren mag niet!