Assembleelid Binda (VHP): “Openbaarheid van bestuur hard nodig”

Volksvertegenwoordiger Sham Binda (VHP) laat weten dat als het gaat om het waarmaken van verkiezingsbeloften, een van die zaken openbaarheid van bestuur is. “Er zijn verschillende beloftes gedaan, maar veel zaken gebeuren nog plotseling. Mensen zijn dan niet voorbereid. De mensen moeten zich kunnen voorbereiden.” Binda noemt de stijging van de benzineprijzen als voorbeeld. “Dat is niet zo gemakkelijk en de communicatie speelt daarbij ook een belangrijke rol.”

Hij noemt de communicatie als verbeterpunt ten behoeve van grote delen van het volk. Andere zaken die worden aangehaald zijn het uitblijven van investeerders en de aanpak van banken voor het eenvoudiger kunnen openen van rekeningen. “Misschien lijken deze zaken niet zo belangrijk, maar ze zijn van groot belang, want via het bankwezen vergroot je de verdiencapaciteit van het land.”

Ook wijst het Assembleelid op het moeizame traject om leningen te kunnen krijgen door de vele eisen die worden gesteld. “Voor de opkomende Surinamer, de kleine man, is dit niet bevorderlijk.”
Binda benadrukt, dat openbaarheid van bestuur nodig is.

“Ook voor de ordening van de goudsector. We zien ook nog steeds dat er boomstammen worden geëxporteerd terwijl we zouden afstappen van het rondhout gebeuren.” Hij noemt verder andere sectoren waarin hij de verhoging van de verdiencapaciteit van het land nog mist, maar wijst ook op de medische zorg voor de mensen in het binnenland. “Garanties geven zijn nodig voor de rust in de samenleving, want iedereen brengt offers”, besluit de volksvertegenwoordiger.

RB

error: Kopiëren mag niet!