Mevrouw Lily verwerkt handmatig medicinale haar- en huidproducten

Mevrouw Lily (30 jaar) in Paramaribo verkoopt medicinale haar- en huidproducten om te voorzien in haar levensbehoeften. In gesprek met Dagblad Suriname zegt zij, dat zij zelf haarproblemen (haaruitval) had en na vele verschillende producten te hebben gebruikt zonder het gewenste resultaat is zij zelf op onderzoek uitgegaan. Toen kwam zij op het idee de Moringa plant en Gado dede plant tegen dat probleem te gebruiken en merkte vervolgens, dat zij geen haaruitval meer had. 

Zij besloot toen in 2019 officieel te starten met de verkoop van de Moringa en Gado dede olie. De haarproblemen die door deze twee producten verholpen kunnen worden zijn haarroos, haaruitval en een droge hoofdhuid.  

Nu heeft zij ook de Anti Fungal Treatment, en dat is goed tegen huiduitslag (baby’s), schimmel op de hoofdhuid, zweetpuistjes en eelt. Butter of Kedar kunnen mannen gebruiken om hun hoofdhaar en baard gezond te houden. De rest van de producten die ze verkoopt zijn voor het haar en lichaamsonderhoud.

Wat voor effect heeft de Covid-pandemie gehad op haar onderneming?

Op die vraag geeft zij als antwoord dat haar klantenkring niet meer groeide. “Alles is heden ten dage duur is geworden.” Bepaalde basisspullen die zij uit het buitenland haalde, werden duurder en zij kwam niet meer uit met haar vorige verkoopprijzen, zij was noodgedwongen een prijsaanpassing te doen. Waar een flesje voorheen tussen de  SRD 36 en SRD 70 kostte, is dat nu tussen de SRD 45 en  SRD 165. 

Toekomstplan? 

“Het toekomstplan is om naar het buitenland te gaan en van daaruit met Gods wil uit te breiden om zo kwalitatieve producten te blijven produceren vooral voor mensen die moeite hebben om de juiste producten te vinden die goed zijn voor hun gezondheid, huid en haar. Mijn advies aan jongeren is dat zij de eerste stap moeten  nemen.”

“Wees vooral niet bang om te beginnen. Denk niet dat er al een heleboel van het soort product op de markt is, dat jij wilt produceren. Laat jouw product uniek zijn, zodat men een verschil kan zien met dat van de rest. Jij moet je nummer 1 supporter zijn, je moet 100% geloof hebben in wat je kunt doen en dat er anderen zijn die jou ook zullen bijstaan en op recht ondersteunen”, aldus mevrouw Lily.

IS

error: Kopiëren mag niet!