Kunstenaar Rahied Abdoel’s hoogtepunten in kunstwereld met vervaardigen borstbeelden

Beeldend kunstenaar Rahied Abdoel heeft een aantal borstbeelden vervaardigd. Hij zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het borstbeeld dat is vervaardigd in kader van de 60e jaardag (7 maart)  van vicepresident Ronnie Brunswijk is opgekocht door een ondernemer.

“In het kader van 32-jarig bestaan van de politieke partij ABOP is het borstbeeld door de vicepresident onthuld te Moengo (geboorteplaats van Brunswijk). Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk is opmerkelijk heel blij met zijn borstbeeld en dat was te merken bij de onthulling.” 

Een ander recent vervaardigd borstbeeld door de kunstenaar is van Acharya Guru Soerdjan Parohi, opgeleverd ter gelegenheid van zijn 84e verjaardag. De kunstenaar wenst geen bedragen te noemen, maar geeft aan dat er hoge kosten aan zijn verbonden, vooral voor de aankoop van materiaal. Zolang er opdrachten binnenstromen, zal Rahied doorgaan met het maken van borstbeelden. Behalve in de kunstwereld is Abdoel ook actief in de muziekwereld en werkt daarin ook continu aan nieuwe projecten.

(Foto: kunstenaar Rahied Abdoel en de vicepresident staan trots te poseren te Moengotapoe)

(Khoesiaal P.) 

error: Kopiëren mag niet!