Een nadere kennismaking met kunstenaar Simson

Van zijn hand zal spoedig het boek Gedichten en Muziek verschijnen … !!! Een nadere informatieverstrekking over hem zal zeer zeker bijdragen aan een groter genot van ook zijn geschreven werk. 

De kunstenaar met de voornamen Waldy Ricardo zag het levenslicht op 22 november 1962 te Paramaribo. Simson is in het bezit van de Nederlandse nationaliteit. Hij heeft de opleidingen algemene- en bedrijfseconomie, wiskunde, algemene- en bedrijfsstatistiek, administratie, muziek, en culturele en kunstzinnige vorming gevolgd.

Actief binnen de kunstvormen: poëzie, muziek, keramische expressie, tiffany, schilder-, mozaiëk-, graveer- en papiersnijkunst.

Schrijft ook korte verhalen en overige teksten.

Reeds geschreven werk: Liederen en Gedichten van Simson, Catalogus 1 Waldy Simson, Nieuwe pennenvruchten van Simson, Catalogus 2 Waldy Simson.

Diverse keren geëxposeerd in/op Nederland, Suriname, Aruba, Bonaire, Jamaica, Zuid-Afrika en België.

Georganiseerd concert: Concert Onze Eigen Muziek.

Logo: afgeleid van Tiffany zelfportret van Waldy Simson.

Slagzin: “Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven.” 

Favoriete artiesten onder andere MichelAngelo Buonaroti, Leonardo Da Vinci en Michael Jackson.

Uit de opbrengsten van door hem verzorgde kunstzinnige projecten ondersteunt Simson graag sociaal werk dat internationaal verricht moet worden. Ook heeft de kunstenaar uit zijn collectie van kunstwerken werken gedoneerd waardoor via kunstveilingen geld verzameld kon worden ten behoeve van mensen mensen en organisaties in landen en op eilanden. Suriname, Honduras, Nicaragua en Haïti zijn daar goede voorbeelden van.

Waldy Simson heeft met zijn beeldend werk mogen exposeren in het kader van de festiviteiten rond de negentigste verjaardag van de anti-apartheid strijder Nelson Mandela. Op 21 juli 2008 heeft hij in Qunu, Zuid-Afrika, Mandela persoonlijk mogen ontmoeten.

18 juli 2023 zal de 105e geboortedag zijn van Nelson Mandela. Simson zal dan als ambassadeur van het Nelson Mandela Museum, dat gevestigd is in Zuid-Afrika, ook in Suriname aandacht besteden aan de uitzonderlijk goede zaken waarvoor Mandela heeft gestreden.

In het hieronder door Waldy Simson geschreven gedicht komt het onzekere bestaan van een kunstenaar zonder meer goed aan de orde. Een bestaan die ook voldoening geven zal als de kunstenaar in staat zal zijn met zijn werk vreugde, verlichting en inspiratie te brengen. 

Gedicht 

De kunstenaar 

Zijn bloed

zijn zweet

zijn tranen

zijn ziel en zijn verstand

zelfs meer heeft hij gegeven

al komend tot zijn vrucht

Zijn kind is nu geboren

in zijn hart heeft het een plaats

dan ook in de historie

Is het leven niet verrijkt?

Welk een lot is hen beschoren

de vader en of zijn kind

wordt het spot of wordt het glorie

de tijd die leert dat ooit!

Waldy Simson

Uit Nieuwe pennenvruchten van Simson

error: Kopiëren mag niet!