30 personen zondag positief op coronavirus getest uit 149 testen – Geen patiënten aan coronavirus overleden

Zondag 20 februari zijn 30 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 149 uitgevoerde testen. Dat waren donderdag 116 personen, vrijdag 85 en zaterdag 52.

1 patiënt is zondag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.310 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Daling aantal opnames ziekenhuizen zet door

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen zondag 6 patiënten – zaterdag waren dat nog 8 –  en in totaal liggen nu 26 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er donderdag 42, vrijdag 33 en zaterdag 28.

De dalende lijn in het aantal ziekenhuis- en ICU-opnamens en in het aantal dagelijkse besmettingen waren voldoende aanleiding voor de gezondheidsautoriteiten om ingaande maandag 21 februari de avondklok en de code zwart voor de ziekeninstellingen op te heffen.

Ook in Suriname is bevestigd, dat Omicron een milde Covid-variant is die leidt tot minder ziekenhuisopnames en personen die worden opgenomen liggen er over het algemeen kort. De Delta-variant lijkt geheel te zijn verbannen door Omicron. Dit werd onder meer zondagmiddag bekend gemaakt door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in een speciaal belegde persconferentie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 77.716.

PK

error: Kopiëren mag niet!