Jagdeo: “Guyana wil met resterende olieblokken eigen Staatsoliemaatschappij oprichten”

Olieconferentie komt ten einde

De vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, heeft bij de inaugurele Internationale Energie Conferentie gesteld, dat de Guyanese autoriteiten overwegen de resterende olieblokken te gebruiken om een ​​National Oil Company (NOC) te vormen.

Eigen bedrijf

“Op een bepaald moment, met de resterende blokken die we hebben, vragen veel mensen wanneer kunnen we toegang krijgen tot deze blokken of een concessie voor de kust. In het verleden was het wie het eerst komt, wie het eerst maalt”, zei Jagdeo.

“Sinds we olie hebben gevonden, hebben we duidelijk gemaakt, dat we ergens in het derde kwartaal van dit jaar naar een veiling zullen gaan. Die beslissing moet nog in de Guyanese regering worden genomen of anders die blokken gebruiken om een ​​nationale oliemaatschappij te vormen.” De vicepresident van Guyana zei, dat de regering voorstellen heeft ontvangen van grote operators die met de autoriteiten willen samenwerken om een ​​oliemaatschappij op te richten en de resterende blokken te gebruiken. Om duidelijkheid te bieden, zouden al die beslissingen worden genomen.  

Energie Conferentie 

De International Energy Conference and Exhibition werd 15, 16,17 en 18 februari gehouden. De conferentie wil bedrijven kansen bieden om hun aanwezigheid in Guyana te vergroten, terwijl ze ideeën uitwisselen en oplossingen identificeren die cruciaal zijn voor de optimalisatie van de sector. 

Opvallend was dat er vertegenwoordiging was van staatshoofden uit drie landen, naast die van Guyana zelf waren aanwezig Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, president van Ghana, Chandrikapersad Santokhi, de president van Suriname, en Mia Mottley, premier van Barbados. De staatshoofden hebben woensdag de conferentie geopend met toespraken. Irfaan Ali, de president van Guyana, hield de keynote toespraak.

In zijn toespraak gaf president Santokhi de standpunten en perspectieven van Suriname aan. Volgens de president is de centrale vraag, hoe maken we die overgang, gebruikmakend van de nieuw ontdekte natuurlijke hulpbronnen, om een solide basis te leggen, voor een meer gediversifieerde economie, voor de komende generaties.

error: Kopiëren mag niet!