“Wij moeten maar dansen op muziek die zij afspelen”

“We hadden allemaal gehoopt dat het goed zou komen, maar niet verwacht dat de situatie erger zou worden”, zegt Wilmar, een hosselaar tegenover de krant. Ook enkel andere hosselaars geven aan, dat zij niet hadden verwacht dat het leven veel moeilijker zou worden.

“Je kan niet met een gerust hart opstaan. Je gaat dag in dag uit moeten nadenken over hoe je de dag door gaat brengen of  hoe je de volgende dag gaat overleven. Zonder een vast inkomen is het nog moeilijker. Je weet je helemaal geen raad, hoe je een oplossing gaat vinden. Als je niet eenmaal vierentwintig uur hosselt dan ga je het niet kunnen overleven voor de dag”, zegt Wilmar.

“Het gaat hierbij niet alleen om jezelf als manspersoon, maar je heel gezin, de kinderen en vrouw en andere mensen om je heen. Nu de school anders aangepakt gaat worden, neem ik aan dat de kinderen ook dagelijks naar school moeten gaan, dan moet je nu weer gaan toveren met de hoge tarieven van de bus, brood en andere nodige dingen. Nu ga je letterlijk mensen hebben die stressen. Hoe gaan wij het dan overleven?”, vraagt Wilmar zich af.

Een andere hosselaar die geld wisselt en kleren verkoopt, geeft aan dat hij soms niet meer weet wat hij moet doen. Hij was namelijk gewend dagelijks te hosselen, maar nu zit hij van alles een beetje te doen om geld op zak te hebben.

“Je ziet me soms op de hossel, verkopen, taxi rijden of enkel kleine bouwwerkzaamheden doen. Als je geen vaste bron van inkomsten hebt, ga je veel meer moeten doen om tenminste voeding te kopen. A no kang toch wat gebeurt er in het land. Wij als mensen die eronder lijden, zijn helemaal moe. Na jaren meen ik aan, dat er nu wel een plan kan komen, want klakkeloos beslissingen nemen werkt niet. Je hebt dan lockdown, daarna avondklok en dan weer andere nadelige beslissingen”, benadrukt de hosselaar.

“Wij zijn degenen die eronder lijden. Zo kan er niet goed gewerkt worden. Er zijn velen die klagen en moe zijn om het aan te geven. Nu worden wij letterlijk als poppen gezien. Wij moeten maar dansen op de muziek die zij afspelen en dat komt helemaal in de war”, aldus de hosselaar. 

TM

error: Kopiëren mag niet!