Twee verdachten dodelijke steekpartij in Wanica opgepakt

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben donderdag de 46-jarige I.P., alias “Djo” of Johnny Boy”, en de ontvluchte arrestant C.S., alias “Sinio” (39), op twee afzonderlijke locaties in het ressort Paramaribo aangehouden, zo bericht de politie vrijdagmiddag 18 februari.

De twee mannen worden ervan verdacht op vrijdag 28 januari de 64-jarige ondernemer Guno Mijland voor een appartementencomplex te Wanica te hebben beroofd van een tas inhoudende een groot geldbedrag, een halsketting en een gouden bracelet en andere persoonlijke spullen. Bij die beroving liep het slachtoffer een steekwomd op in zijn linker buikstreek en overleed donderdag 17 februari in een ziekenhuis.

Tijdens het onderzoek kwam de ontvluchte arrestant C.S. in beeld. Op veiliggestelde camerabeelden is te zien hoe hij het voertuig waarmee de beroving is gepleegd instapt. Deze verdachte zag kans op dinsdag 7 december samen met mede arrestant N.J. uit een arrestantenbus te ontvluchten. De ontvluchte arrestant N.J. werd vrijdag 10 december alweer door de politie gearresteerd.

Het slachtoffer Mijland, die in gezelschap vertoefde van de bijrijder N.K. (46), reed ondanks de steekverwonding voor medische hulp richting de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onderweg naar de SEH raakte de gewonde ondernemer onwel en reed het bromfietspad op. Daarbij kwam Mijland in botsing met een voertuig en reed vervolgens een bromfietser met als bijrijders een vrouw en een zuigeling aan. De bromfietser en de bijrijders hebben letsels opgelopen en werden evenals Guno Mijland per ontboden ambulance afgevoerd naar de SEH. De gewonde ondernemer werd ter verpleging op de afdeling Intensive Care opgenomen waar hij op 17 februari overleed. Zijn lichaam is in opdracht van het Openbaar Minister ter obductie in beslag genomen.

Het RBTP signaleerde in de morgen van 17 februari het voertuig waarmee de beroving op 28 januari was gepleegd in de Anton de Komstraat en hield de bestuurder I.P. aan. Deze verdachte ontkent betrokken te zijn geweest bij de beroving en gaf de politie te kennen slechts een taxirit te hebben gereden.

Na speurwerk en verkregen informatie werd de ontvluchte arrestant C.S. enkele uren daarna in de Christophel Kerstenstraat door de politie weer aangehouden. De verdachte San Felix heeft toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan de beroving op 28 januari.

Beide verdachten zijn ter voorgeleiding overgedragen aan de Recherche van Regio Midden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!