Kleine voetstappen in grote voetsporen

Een groep van 8 jongedames van Nickerie heeft afgelopen weekeinde deelgenomen aan een tafeltennistoernooi in Nieuw Nickerie, de Nationale Kampioenschappen, en prijzen in de wacht gesleept. Het toernooi was georganiseerd door de Surinaamse Tafel Tennis Bond (STTB). Een van de meisjes vertelt haar verhaal aan de krant. “Ik hoop dat ik Suriname ooit internationaal mag vertegenwoordigen”, zegt ze met een hele brede glimlach op haar gezicht.

“Ik zie mezelf in de schoenen van de oudere sporters die Suriname internationaal mogen vertegenwoordigen”, zegt ze vol trots. De moeder van dit meisje is heel erg blij met het behaalde resultaat. “Mijn dochter was elke dag flinke bezig te trainen. Ze verdient dit dus wel”, aldus de moeder.

Ze zegt zeker dat ze haar kind de nodige ondersteuning zal geven waar nodig. De jongedames kijken uit naar alle oudere sporters die hun voor zijn. De kleine stapjes in de grote voetsporen zijn duidelijk te merken.

Suriname kan, doordat jongeren zich nu meer inzetten, hoger op de ladder klimmen dan ze nu al zijn.

De meisjes geven aan, dat ze zeker door zullen gaan met hetgeen waarmee ze bezig zijn en dat ze zich zullen laten leiden door alle oudere mensen met ervaring. 

GW

error: Kopiëren mag niet!