Sportcoaches ‘Sport? Mi Kan Du!’ slagen voor BHV/EHBO-cursus

Afgelopen zondag, 13 februari, zijn de sportcoaches van Sport? Mi Kan Du! in de gelegenheid gesteld om een BHV/EHBO cursus te volgen. Sport? Mi Kan Du! organiseert elke woensdag sportlessen aan kinderen met een lichamelijke beperking op De Witte Lotus.

Alle trainers van Sport? Mi Kan Du!, Ronald Simson (Boccia), Gino Naarden, Jonah Tammenga en Janneke Tammenga (Volleybal), Yannick Goede (tennis), Humphrey Eendragt en Mirelva Marica (Basketbal), Benito Linger, Davajo Hoogvliets, en Shahid Kasi (Kickboksen) zijn geslaagd voor zowel het praktische als het theoretische gedeelte van het BHV/EHBO examen. De coaches mogen nu eerste hulp verlenen, wat zeer belangrijk is bij het sporten met kinderen.

Sport? Mi Kan Du! zal ook zijn bijdrage leveren aan de trainerscursus voor het rolstoelbasketbal, die georganiseerd zal worden door de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) in samenwerking met de Ilonka Elmont Foundation, Nico Theunissen en andere actoren uit Nederland in april 2022. De organisatie hoopt, dat met de opzet van de trainerscursus en het erkennen van de rolstoelbasketbal door de SBA, de kinderen van Sport? Mi Kan Du! gestimuleerd worden om verder te groeien in specifieke sporten naar hun interesse.

Het doel van Sport? Mi Kan Du! is de kinderen zoveel als mogelijk kennis te laten maken met verschillende takken van sport, alsook trainers en de kinderen zelf te interesseren om mee te sporten bij reguliere sportclubs. Sport? Mi Kan Du! is elke woensdag van 17h tot 19h op De Witte Lotus.

Het volgen van de BHV/ EHBO cursus is mogelijk gemaakt door het Sport? Mi Kan Du! Team, bestaande uit Fenna Walhain, Ruby Chin A Fat, Chemberlain Ranoesetiko, Marlies Declerck en Davina Proeger.

error: Kopiëren mag niet!