“Out of the box denken is nodig”

Klein ondernemers die enkel mond-neuskapjes verkopen geven tijdens een gesprek met de krant aan, dat de verkoop toch niet zo vlot gaat als hoe zij het hadden verwacht. “Het is iets dat je helemaal niet moet vergeten, maar toch zie ik dat niet een ieder er behoefte aan heeft. Je hebt personen die het kopen, omdat zij een winkel in moeten, waar het verplicht is en je hebt anderen die er wel strak opletten en het passend laten maken met hun kleding”, zegt Diego die mond-neusbedekkingen verkoopt.

Er zijn verschillende soorten mond-neusbedekking, zo kan van een sjaal, een bandana en (zelfgemaakt) stoffen een mondmasker worden gemaakt die men kan gebruiken. “Een mond-neusbedekking beschermt je niet tegen besmetting, het voorkomt alleen dat jij anderen besmet. En het dragen ervan mag geen vervanging zijn voor de andere maatregelen die reeds opgelegd zijn, zoals social distancing, een goede hand- en hoesthygiëne en isolatie bij symptomen van Covid-19.” De verkoop vlot niet.

“Je hebt wel enkele kopers, maar dan verkoop je zo rond twintig stuks of je hebt dagen waarop je misschien tien zelfs verkoopt. Het kan ook zijn door de onbekendheid. Je verkoopt langs de straat, maar het is alweer niet zo makkelijk. Als verkoper heb je meer spullen te verkopen. Op een product blijven wachten, gaat niet werken.”

Jamie, die kleren stikt en mond-neusbedekkingen op bestelling maakt, geeft aan dat zij wel vaak genoeg bestellingen krijgt. “Ik ben een beetje bekend en doe vaak verjaardagspakjes op bestelling.” Jamie geeft aan, dat zij ook versiert voor verjaardagen en cadeauzakjes maakt. Door haar contacten en pagina op Facebook is zij wel bekend geworden en heeft vaak bestellingen. “Het gaat vaak genoeg om speciale momenten of gelegenheden wanneer klanten een bestelling plaatsen. Voor de komende maandag heb ik een aantal bestellingen. Zeven van hen gaan voor een fotoshoot en anderen willen iets passends aan doen. Met alle pakjes wordt er ook een mond-neusbedekking bij gedaan. Ook heb ik vaak genoeg alleen bestellingen van mond-neusbedekkingen. Ik maak in de meeste gevallen genoeg in mijn vrije tijd om ze zo ook weder te verkopen bij enkele winkels, dus ik ben vaak bezig.”

Jamie hoopt dat de verkoop voor haar zo blijft gaan en misschien zelfs ook beter wordt. “Een ieder doet business anders, maar als je wilt dat het moet gaan ga je vaak verschillende mogelijkheden moeten denken om te groeien of bekender te worden. En dat heb ik gedaan, wat misschien voor mij werkt, gaat niet voor anderen werken, maar out of the box denken is nodig”, aldus Jamie.

TM 

error: Kopiëren mag niet!