Meteodienst: “Landelijk vandaag naar verwachting maximaal 32°C”

De Meteorologische Dienst Suriname deelt via de Communicatie Dienst Suriname de weersverwachtingen per district. De lokale weersverwachtingen zijn online via de website van de Meteodienst te volgen. 

Nieuwe weerstation

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) en districtscommissaris Maikel Winter hebben in januari het nieuwe AWS-meetstation (Automatic Weather Station) in het district Coronie officieel in gebruik genomen.

“Om de ontwikkelingen te volgen, is dataverzameling van eminent belang, derhalve staan wij voor een gigantische uitdaging, als het gaat om de klimaatverandering of climate change”, ze de minister.

Er zijn beperkte hydrologische en meteorologische gegevens beschikbaar voor het achterland van Suriname, dat bestaat uit een uitgestrekt en grotendeels onbewoond regenwoud met uitzondering van bepaalde locaties langs de rivieren. Daarom is volgens de minister, uitbreiding van het hydro-meteorologische observatienetwerk de sleutel voor het verkrijgen van actuele gegevens uit moeilijk toegankelijke gebieden. Deze gegevens zullen de voorspellingsfaciliteiten en het monitoren van zwaar weer verbeteren.

De directe begunstigden van deze data zijn de Meteorologische Dienst Suriname (MDS) en de Hydrologische Onderzoeksafdeling (WLA), die deel uitmaken van het onderdirectoraat Onderzoek en Innovatie, ressorterende onder het directoraat Onderzoek en Dienstverlening van het ministerie van Openbare Werken.

error: Kopiëren mag niet!