Dagelijks dubbel parkeren


Dubbel parkeren in de binnenstad van Paramaribo of gewoon ergens op straat, voor een winkel ,het lijkt bijna normaal te zijn geworden. Alleen is het nog steeds niet normaal. Dagblad Suriname kwam een aantal auto’s tegen die nabij Kerkplein, langs Centrumkerk, op straat geparkeerd waren. “Dit gebeurt vrijwel dagelijks”, vertelt een passant. Voor de kleine boodschappen, maar ook mensen die wat langer wegblijven, laten zij hun auto op de openbare weg, zegt de man. Ruim 2 jaar geleden werd het plein voorzien van palen om te voorkomen dat auto’s op het trottoir konden parkeren.

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost is niet blij met de ontwikkeling en merkt op dat er voldoende parkeermogelijkheden zijn in de omgeving. “We kunnen wanorde niet toestaan, dubbel parkeren mag absoluut niet, op de trottoirs parkeren mag ook niet”, zegt de districtscommissaris.

Het advies van hem voor de mensen die naar de stad moeten is om zo ver mogelijk uit het centrum te parkeren door het tekort aan parkeerplekken. “Er zijn wel parkeergelegenheden waar mensen tegen betaling kunnen parkeren, maar vaak willen de mensen dat niet vanwege de kosten.”

Bhola roept op om niet dubbel te parkeren. “We moeten geen chaos hebben.” Hij noemt ook het gemak waarvoor mensen vaak kiezen om niet even een extra 5 of 10 minuten te willen lopen. Hij wijst op het ongerief dat ontstaat voor medeweggebruikers. 

RB

error: Kopiëren mag niet!