President Santokhi: “NDP zou excuses moeten aanbieden aan volk”

President Chandrikapersad Santokhi zegt, dat de NDP zijn excuses zou moeten aanbieden aan het volk voor het veroorzaken van de crisis in het land en waartegen de regering nu maatregelen moet treffen om die het hoofd te bieden. Die maatregelen doen het volk veel pijn, maar zijn noodzakelijk. Ze hoefden niet getroffen te worden indien de NDP  af was gebleven van het geld van het volk en niet een financieel desastreus beleid had gevoerd, aldus de president.

Met deze woorden gaf president Santokhi, tevens voorzitter van grootste politieke partij VHP, politiek antwoord op de aankondiging van de NDP voor een grootse protestmanifestatie op 25 februari. NDP als grootste oppositiepartij heeft laten weten, dat de protestmanifestatie bedoeld is als signaal naar de regering toe om het tot nu toe gevoerde “desastreus” beleid om te buigen en een stop te brengen aan de verarming van de samenleving. Santokhi kwam in reactie hierop, politiek scherp uit de hoek in het radioprogramma “Tak’ nanga yu pres” maandagavond op SRS radio.

Dat er politieke strijd wordt gevoerd, acties plaatsvinden en men hun stem laat horen is inherent aan de democratie. Maar, volgens de president is de NDP met haar gevoerde wanbeleid de oorzaak ervan dat het volk thans pijn lijdt. “Jij hebt het land vernietigd, jij hebt de staatskas leeggehaald en nog vele andere handelingen gepleegd waarbij het geld van het volk is verdwenen”, aldus Santokhi.

Hij vindt dat de NDP juist zich zou moeten verontschuldigen bij het volk en beterschap beloven en harder gaan werken. Ze zou zich moeten verontschuldigen voor het feit dat de maatregelen die nu getroffen worden niet genomen hoefden te worden indien er geen financieel wanbeleid was gevoerd. De NDP heeft op geen enkele manier spijt betuigd voor hetgeen zij verantwoordelijk is. Ze heeft totaal ook niet het gevoel doen blijken in het parlement en in de politiek om de regering te ondersteunen het land uit de crisis te halen. “In plaats daarvan zit ze constant te dwarsbomen en nu een protest initiëren tegen de regering”, aldus Santokhi.

De president onderkent, dat het volk ernstig gebukt gaat onder de maatregelen die noodzakelijkerwijs getroffen worden. “Het doet pijn ja..! ..maar we hebben de crisis nu onder controle en we beginnen langzaam uit de diepe kuil te klauteren”, aldus de president.

SS

error: Kopiëren mag niet!